Nu är vi en till i familjen =)

Därmed har jag en liten Levis i famnen och skriver m en hand = fler bilder.... =)


Sötaste lilla sötnos... Det är så otroligt mysigt m en liten bebis igen. Torr blöja, mätt mage och närhet= en supernöjd liten gullunge.

Jag hade verkligen glömt hur otroligt små de är...

Coolingsyrran. Världens snällaste storasyster. Hon klappar och pussar så försiktigt och snällt på honom, men då hon inte är vid honom röjer hon på som vanligt, vårt lilla yrväder.

Vår lilla bulskalle =)

Selma busar och leker m sin pappa

Fascinationen för stenar finns kvar..



Busunge




Gosfian..

Jag är så himla lycklig och glad. Tänk att just vi skulle få de två finaste ungarna i hela världen... (tur dock att alla föräldrar känner så...)

Idag fick Levis ta sitt första bad och sen fick Selma bada när han var klar. Hela familjen inne i badrummet. Mycket mysigt och populärt.


Nej, nu ska jag gå ner och bebismysa i soffan ist. Tjing.

Underbara fina älskade vänner!!

Jag är så otroligt glad att jag har de vänner jag har och den familj jag har. Jag har skrivit det förut jag vet.
Men bara under min graviditet så har mina vänner gjort så himla många fina och söta saker för mig. Vet inte vad jag har lyckats gjort för att förtjäna allt det, men ngt hoppas jag att det är =)

För att ta några exempel:

Då jag låg helt däckad och mådde så illa så jag höll på att dö och absolut inte orkade städa och sakta fick se på medan hemmet förföll vem kom till min undsättning då om inte Sara. Helt underbar och utan att jag hade bett henne så köpte hon med sig städprodukter och lunch och kom hem och städade hela min undervåning till tiptop-skick. Här talar vi inte om att bara dammsuga lite lätt. Nej det dammades, tändes doftljus, skakades mattor och dammsögs bakom soffan. Sedan lagades det till kantarellmackor. Helt underbart och ngt som gjorde så otroligt stor skillnad för mig. Och inte är det bara detta denna rara människa bidragit med nej det är alla samtal och lugnande ord. (nästan bara lugnande ord i varje fall, förutom fraser så som. " 3-års trots och 6-års trots, jag kan berätta för dig att de har en sån period i varje ålder"... Tack för den ;) Men som bara igår när jag var så upprörd för att de ville sätta igång mig, vilken pärla väljer inte att berätta om sin igångsättning som endast tog fyra timmar- Mycket välbehövligt och lugnande. Min Fina svägerska!



En pärla =)

Då köket har förfallit och jag har pratat om att röja och rensa i det i ca ett halvår, (tilläggas bör att längden på detta varierar på vem man frågar =) Jag hade i varje fall övergått till att säga att det ska i varje fall vara klart innan bebisen kommer. Vem kommer då inte på sin semesterdag med sina två barn för att hjälpa mig fixa detta, Jo underbara rara Tessan. Även detta på eget initiativ då hon hävdar att hon tycker det är roligt... (Galna människa)  Då jag sitter och gör min hemtenta, vem åker inte och fixar mat och kommer hit och lagar lunch, Jo samma rara vän.
Ett snack med min sambo om arbetsfördelningen hemma och hur det egentligen är/känns att vara gravid har hon också hunnit med. Till min förtjusning, kanske inte Kens dock ;) Och ingen förstår mig bättre när jag gnäller om hur otroligt drygt det är att vara gravid, hur jobbigt allt är, hur dåligt jag sover och hur ont jag har.
Senast igår var hon här och gav mig jättefina tulpaner och ett påskägg fyllt med godis då hon tyckte jag kunde behöva muntras upp lite. Så glad att jag har dig!


Ännu en =)

Och Elin, som alltid alltid ställer upp. Vet inte hur många babysim hon engagerat har följt med på. Vilket min kropp är oändligt tacksam för. Under slutet av graviditeten blev det liksom lite jobbigt att ha Selma och all packning och sitta på golvet och klä på och klä av lilldonnan, samt springa och hämta henne då hon beslutade sig för att springa åt ngt annat håll än vad jag tänkt. Elin som utan särskillt lång förvarning tog en nykter helg och såg till att fixa så hon hade en lånebil om förlossningen skulle dra igång och vi skulle behöva barnvakt till Selma.  Som lyssnat, lyssnat och åter lyssnat på alla mina otroliga graviditetsproblem och hur otroligt synd det har varit om mig ibland. Tack gumman för att du finns!


Och ännu en...


Dessa tjejer är ju inte direkt sysslolösa någon av dem heller. Både Sara och Tessan är ju tvåbarnsmammor som jobbar och står i, Och Elin som alltid har hundra saker att göra med träning, jobb, skola, brottning med mera, listan kan göras lång....  Tack för att ni tar er tid! Är så otroligt glad och tacksam att jag har er allesammans! Vad skulle jag göra utan er?? 

Och Ken... Rara Ken. Han borde också få ett eget inlägg med bilder och allt, just nu har jag dock inte tid. Han har fått ta mycket skit under den här graviditeten, men vi har inte riktigt varit på samma känslomässiga nivå =) Men, men, vi ska inte glömma att det mest är mig det har varit synd om =)

Imorgon ska jag på ett nytt ultraljud och beroende på resultatet där så kanske de sätter igång mig.. Hoppas inte.  Jag hoppas av hela mitt hjärta att det drar igång av sig självt ikväll. Då behöver jag inte tänka på det där med igångsättning mer.

Nej nu ska jag ta en liten nap, bäst att passa på medan Selma sover. Ha en skön dag allesammans!!












Kvällsfoto

Släpade med mig Ken ut efter att Selma gått och lagt sig då det har slagit mig att Selma har ca 700 kort då hon ligger i min mage, medan bebisen knappast har ngt. Detta var ju lite bråttom att fixa också då det bara är en dryg vecka kvar till bf. Sagt och gjort, på med en klänning, ut i skogen och knäppa ett par bilder. Bad Ken att säga hur jag skulle stå och så vidare, det är dock inte hans starka sida eller så är han helt enkelt inte lika kritisk som jag. Jag lyckades i varje fall hitta tre bilder som jag tyckte blev helt okej så bebisen får nöja sig med det... =)  Men man skulle nog ha fotat dessa bilder innan magen blivit så himla stor och sjunkit ner så mycket, men men. Bättre ngt nu än inget alls... Här får ni se ett exempel i varje fall...




Annars så är det lite plugg som gäller nu såhär på kvällen om jag ska ha ngn chans att lyckas med den här kursen, som jag egentligen inte ens förstår varför jag håller på med. Jag tycker inte att den är rolig alls och jag har svårt att förstå hur jag ska klara den. Men har man redan köpt kurslitteraturen så har man =) Får väl se om jag får tid att slutföra den eller inte. Ngt har man väl lärt sig på vägen i varje fall.

Idag var jag in till Mimi och klippte och färgade håret, superskönt att hinna få det fixat innan, kommer ju säkert att ta ett tag innan man får tillfälle att släpa sig iväg till frissan igen...

I veckan har jag inte så jättemycket inplanerat, har ett tillväxtultraljud på tisdag morgon som jag ska släpa mig iväg till och annars så är det väl mest bara det vanliga fixet, allt runt Selma, xerox, huset och så.

Igår var jag och Selma in till stadsparken, först matade vi fåglar vid dammen, ngt hon verkligen älskar och efter det gick vi till lekparken där hon fick röja runt och åka rutschkana. Jag blir så otroligt glad av att se henne så otroligt glad, så det var en superfin dag.

Nej om jag skulle ta och lyssna på en föreläsning till då innan jag stänger ner det här.

Ha en jättetrevlig vecka allesammans!

V 38 and still going....

V 38 avklarad, inte långt kvar nu och med tanke på hur otroligt ont jag har i kroppen är jag rätt glad för det =)
På tisdag är det dags för ännu ett tillväxtultraljud. Hoppas bebisen har vuxit på sig ordentligt, min mage växer i takt med sin kurva nu så det ska nog vara bra förhoppningsvis.

Det är väldigt väldigt annorlunda att vara gravid när man redan har ett barn, så för alla som är gravida första gången. Njut. Det är ju då man verkligen känner att man är gravid, i varje fall var det så för mig. Jag läste böcker om bebisens utveckling om förlossningen och jag släpade till och med med mig Ken på profylaxkurs, hur otänkbart det än känns idag. Jag renoverade hela övervåningen tillsammans med mamma och Ken. Jag skruvade trall och lade golv. Det här känns mer eller mindre otänkbart idag. Men nu försöker jag ju plugga lite också, ngt som just för tillfället känns både svårt och omotiverat, men det är väl bara att kämpa på och hoppas att det ger sig. Och att det gör det fort då jag har lite begränsat med tid. =)

Ikväll ska jag iväg med söta svägerskan och plantera påskgrupper på blomsterverkstan i Sala. Jag älskar den affären, de har alltid så mycket fint där inne. Ska bli roligt att åka iväg och göra ngt annat. Har varit hemma en massa dagar i sträck då Selmastackarn varit magsjuk. Nu är hon dock pigg igen. Äntligen.

Hemma så är ett altanprojekt igång, alltid är det ngt vet ni. Vi (och med vi menar jag Ken =) har byggt ut ett tak över den lilla altandelen så vi ska kunna sitta där i skuggan och äta och ta det lugnt i sommar. Och med ta det lugnt vet jag inte vad jag menar med tanke på alla andra projekt vi har inplanerade. 

I slutet på maj har jag tenta, undrar hur det ska gå då man ammar och har en liten bebis, Förhoppningen är att det ska gå ändå. Allt går väl. Får jag underkänt så får jag ju några månader till på mig att komma in i rutiner med nytillskottet.

Just nu ser det hemskt ut hemma, men min kropp protesterar verkligen då jag försöker städa och fixa, har övertalat Ken att han ska plocka leksaker och dammsuga hemma ikväll så kan jag göra en insats och torka då jag kommer hem. ( Ken hatar att plocka leksaker och att torka golven). 

Nej nu ska jag ta min lilla donna och gå ner en stund. 

Ha en fin dag allesammans!! 




Ögonop?

Shit jag är verkligen så jäkla töntig.... Sitter och läser om ögonoperationer, då jag funderar över att göra en sådan då jag ammat färdigt. Man måste vänta ca tre månader efter det att man har slutat amma, vilket alltså innebär att det här som närmast (Om jag nu skulle gå emot min rädsla och göra detta) skulle hända om typ nio månader, alltså kanske i början på 2012.  Men bara när jag läser om det blir jag så otroligt rädd och nervös. Kopierar in en liten text här neranför...


Vid FS LASIK görs ett lock i hornhinnan med hjälp av en laserstråle. Du känner ett lätt tryck mot ögat och synen reduceras i ca 10–15 sekunder. Locket viks åt sidan och lasern formar om den främre delen av ögat så att synfelet korrigeras. Därefter läggs locket på plats och fäster snabbt. En dag efter din behandling kommer du på uppföljande kontroll. De flesta kan arbeta och köra bil redan dagen efter behandlingen med bra syn. FS LASIK är vår standardmetod då det är den säkraste behandlingsmetoden för de flesta av våra kunder.

Jag menar hur härligt låter det med att man känner ett lätt tryck mot ögat och synen reduceras i 10-15 sekunder... Det låter asläskigt. Och att locket viks åt sidan.... AJ AJ AJ. Och jag vet, de säger att man inte känner någonting och så, men alltså. Usch vad läskigt. Bara det att ögat tejpas upp. Man får dock en lugnande tablett när man kommer dit, undrar hur effektiv den är. Är den riktigt effektiv så att jag typ sover medan de tejpar upp mitt öga då fungerar det nog, men annars icke... Usch.

Men tänk vad skönt att slippa hålla på med linser, att alltid se bra även då man direkt har vaknat. Inte behöva ha dessa utgifter på linser hela tiden. Visserligen kostar en sån där operation typ 30 000 kr men det tjänar jag ju iofs in över tid. Jag önskar att jag inte var så töntig när det gällde sånt här. Den enda operationen jag har gjort som jag själv har valt ( Och att kalla det operation är nog lite att ta i. =)  Det var att ta bort en leverfläck med lokalbedövning. Jag tyckte det var oerhört läskigt, så där ser ni min nivå....

Usch jag hatar att jag är så töntig med sånt här. Jag vet att jag efter förra förlossningen tänkte att från och med nu kommer jag ju knappast tycka att ett litet blodprov är någon big deal, men jodå, det är fortfarande lika jobbigt att ta blodprov.



Usch ni ser ju.. .Det här kommer ju aldrig att hända... Fy fan.  Nej efter att ha sett den där bilden så.... Nja..Nej.

Ja ni hör ju hur tuff jag är på en skala.. Men som sagt jag har ju nio månader på mig att bearbeta detta....

Intressant inlägg hittills va? =)

Jag har haft en riktigt skön helg faktiskt. I fredags var jag med finaste Elin och åt middag på Månsols, hon gav mig det i födeledagspresent, och det var riktigt riktigt skönt att bara äta middag och sitta och prata. Efter det åkte vi och köpte godis och hyrde film. Riktigt skön kväll.

I Lördags började Ken att byta panel på ena gaveln så Robin var här och hjälpte honom. Jag och Selma lekte och städade lite. Får dock otroligt ont i kroppen när jag städar så det är mindre trevligt, men Ken hade hyrt film och att sitta i soffan och titta på film med nystädad nedervåning det är lyxigt.  Idag är Ken och Selma iväg på babysim och jag har haft möjlighet att sitta och plugga lite.

De kom precis hem så jag ska gå ner och höra hur det har gått och om vi ska käka lite lunch.

Ha en skön söndag mina vänner!