Fikabröd i mängder...

Idag var Tessan, Meja och Douglas på besök, mycket trevligt! Dock glömde jag ta fram kameran och föreviga detta, fick en jättefin blomma och den förevigade jag dock. =)





Den passar perfekt i vårt hem, Tusen tack!!

Är så glad för mina fina vänner, konstigt hur man möter sina vänner egentligen, tänkte berätta om två exempel.

För lite mer än två år sen bad min chef mig att hämta upp en 20-årig tjej i Heby, hon skulle provjobba hos oss för att eventuellt börja sommarjobba, jag tyckte det var drygt att åka och hämta upp ngn och sedan ha denne i bilen hela vägen till Uppsala, då det i vanliga fall var min telefontid då jag satt och pratade med vänner jag inte tyckte jag pratade tillräckligt mycket med annars.

Hursomhelst. Elin ringde upp mig och bestämde en tid då jag skulle hämta henne ( hon tyckte jag lät asdryg på min telefonsvarare, som en stockholmare med sockerkick ungefär =)  Hämtade upp Elin och det gick väl bra, hon var trevlig och duktig på jobbet, allt bra så, men jag tror ingen av oss hade tanken att vi skulle börja umgås på fritiden. Vi arbetade ihop i ett halvår ngt sånt tror jag.
En morgon när vi hade slutat jobba så skulle jag skynda mig hem för jag skulle ha fikabesök på morgonen och ville hem och fixa till det hemma, innan hon skulle komma. Jag hade med mig fikabröd hem bara för att sedan sitta med ett välstädat hem framdukat fikabröd och tända ljus. Hon kom inte, hon hade glömt bort hela grejen, hursomhelst, jag sitter där med alla saker framme och den enda person som jag kommer på som jag vet är vaken och inte skulle göra ngt speciellt är Elin. Jag tänker om jag verkligen ska ringa henne för jag vet inte om hon vill och vi har ju aldrig umgåtts privat så o.s.v. Jag ringer i varje fall till sist och Elin säger att hon ska komma över (Hon hade funderat på att säga nej, för hon var så trött och hade egentligen tänkt gå och lägga sig, tur att Elin är en alltid-säga-ja-personlighet)  Och resten är väl historia, Vi har varit till London, Göteborg, Ullared, Järvsö, Orsa, otaliga utekvällar och shoppingresor, Hon är även världens bästa gudmor till Selma. Älskar dig gumman!

Tänk så konstigt det är egentligen, hur man möter och lär känna människor, kom att tänka på detta när jag skrev Tessans namn.

Vi träffades nämligen på gravidyogan för lite mer än ett år sen och av någon anledning tyckte jag jättebra om henne från första början och efter varje yogapass blev vi stående på parkeringen utanför och pratade om allt möjligt. Och om vi inte hade haft saker att prata om hade vi alltid kunnat prata om hur fåglar dog egentligen, hahaha... ( Tessan hade alltid undrat det, om de bara ramlade ner från grenen eller luften eller hur de gjorde och en kväll när vi i vanlig ordning stod och babblade ramlade det ner en tvärdöd fågel från luften, där fick hon svaret på den frågan =)

Hursomhelst, vår prattid på parkeringen bara uttökades, där stod vi två gravida och hackade tänder för att det var vinter och kallt så vi bestämde oss för att ta en fika på dagtid istället eftersom vi hade så otroligt mycket att prata om jämt och det har vi fortfarande. Underbart. Dock var det rätt roligt för ingen visste vad den andra hette, och ingen ville fråga eftersom båda trodde att den andra hade koll, hade man frågat direkt från början hade det ju varit okej, men jag tog modet till mig att fråga efter några ggr, innan dess så hette hon yogatjejen. Så när jag kom hem så frågade jämt Ken om jag och yogatjejen haft trevligt, och tillade alltid, vilken tid det tog... =)
Mindre än ett halvår senare fick vi båda två döttrar med två dagars mellanrum och vi har hela tiden haft kontakt. En ny fantastisk vän. Du är världens bästa Tessan!

Har så många underbara vänner, men skulle jag skriva om alla skulle detta bli en myyycket lång novell =)

Min poäng var dock att det är konstigt hur saker utvecklar sig, jag och Elin är ju världens bästa vänner idag och får två och ett halv år sen hade vi inte hejat på ICA, kanske vagt kännt igen varann från skolan..

Har tagit lite bilder på två andra presenter.

Innan min mamma åkte till Orsa fick familjen två påskägg fyllda med choklad. De var underbart fina och gjorda i plåt, härligt att kunna ta fram varje påsk och kanske kunna fylla med ngt fint pynt också.





Här är en påskblomma jag fick av Anna och co igår. fick en till påskblomma och tulpaner också. Jag älskar tulpaner!

På torsdag bär det av till Orsa, ska bli riktigt härligt och skönt, även om jag kan tänka mig att det blir ett jäkla passande av Selma eftersom det är renoveringsmiljö. Men mysigt ska det bli med lite familjetid, Ken jobbar ju i princip sju dagar i veckan nu så det har inte blivit så mycket familjemys.

Ha en härlig måndagkväll!

ZZZzzzZZZzzzZZZzzzZzZzZzzzzz

Shit vad trött jag är, inte konstigt i och för sig, halv fyra gick jag och la mig imorse. Jag bakade,städade och lagade mat inför Kens födelsedag idag. Jag gjorde cupcakes, två olika sorter, cocosbollar doppade i choklad,tårta, pizzabullar och tacopiroger.
Jag hade tänkt att jag skulle börja baka och fixa igår i samma stund som Selma hade somnat, men Anna och Jörgen bjöd ut oss på Restaurang,och därav blev det lite senare, men det var mycket trevligt!

Det enda man kan klaga på om man nu ska syssla med sånt, är att vi inte fick in våra förrätter för de hade glömt bort dem så vi fick varmrätten först och förrätten struntade de i att servera överhuvudtaget. Kaffet till efterrätten glömdes också bort så det sa vi till om efter att vi fått vår efterrätt och då tog det väl ca 10 min innan vi fick dem, och då var min efterrätt redan slut. Men men, Huvudrätten var god och initiativet mycket bra!  Jag borde bli utbjuden på restaurang mycket oftare! =)


Imorgon kommer Tessan och hennes barn hit på fika och lek! Ska bli underbart roligt! Jag har bjudit in Malin och Melvin också, men jag har inte hört ngt så jag antar väl att det bara blir Tessan, och det mina vänner är inte så bara. Tessan och co är guld att umgås med så det ska bli trevligt!

Ska dock gå och lägga mig alldeles strax för jag är sååå trött.

I fredags var det Curling och utgång med jobbet. Curling var sjukt roligt och ngt jag gärna skulle göra snart igen, nu när man kan reglerna och så. Flustret var roligt, men lite tidigt att vara där ifrån 18:00, Vid tolv någongång gav vi upp och gick till Max och käkade, Elins mamma hämtade oss och jag tror att jag var i säng vid halv två någon gång.

Idag var det Kens födelsedag, jag kom som sagt i säng halv fyra, och Selma vaknade mellan 06-07 någon gång. Väckte Ken med frukost, sång och paket och sedan har dagen gått undan, det har varit främmande här och innan alla kom fixade jag en till tårta och en stor sallad och städade lite nu är jag så trött så jag kommer somna innan huvudet landar på kudden.

Ken, jag, Elin, Micke, Mimi och Sampe ska åka och se Lady gaga i Maj. Ska bli rikigt roligt och en present han blev glad över, han gillar ju Lady gaga =)  Han fick lite andra smågrejer också. Nu laddar vi inför Selmas 1-års dag!

Ha en härlig vecka!






Orsa baby!!

Härligt att vara borta och härligt att komma hem. Härligt, helt enkelt. Kan det bli bättre?

Vi har varit på afterski, haft deep girl talk, åkt skidor/snowboard, shoppat kläder och druckit vin. En riktig tjejweekend helt enkelt!


Utsikt från stugan. Om två veckor ska jag dit igen =) Fast då med Mamma, pappa, Ken och Selma.



Det var underbart väder den dagen vi åkte. =)


Vi körde ett åk i en av barnbackarna och förevigade detta. =)

haha, såhär fint hade vi packat in i bilen, tur att allt fick plats. Ken tog ut baksätena och det var nog verkligen tur, en citroen c2, är inte den största bilen som ni kanske vet.

På fredagen var det dåligt väder vilket ledde till att vi tog en shoppingtripp till Mora och sedan blev det lite afterski.

Imorgon är det dags för medarbetarsamtal och kyrkis.

Ha en härlig dag/Kväll!

mamma och bebisträff

Var det här hemma idag. Roligt med alla söta bebisar. Jag älskar bebisar, fast det känns konstigt att kalla dem bebisar faktiskt. De känns som om de har nått Barn-stadiet. De har egen vilja och de tar sig runt. Bebisar känns mer som om att de är där man lägger dem.

 
Min nya klocka. Och spegel med tandkrämsfläckar =) Charmigt va? De är dock borttorkade nu... =)


Jag älskar Solen, fräknig som tusan blir jag, och jag älskar det!
Imorgon bär det av till Orsa för en tjejhelg med Elin, har lite ångest över att lämna Selma och inte träffa henne på två dagar, samtidigt tror jag att det är bra för Ken och Selma att få lite egen kvalitetstid. Och det är bra att få sakna också. Så jag hoppas att det ska gå bra och att jag inte ska sakna ihjäl mig. Utan istället ha lite kvalitets-egentid.

Hon är så söt min lilla skrutta, två tänder är på G nu, bägge två är uppe lite lite.

Nej nu ska vi gå ut och ta en promenad, Jag,  Selma och Xerox.

Ha en härlig dag!


Födelsedagsfirande och förberedelser därtill

Så var man ett år äldre på pappret, tråkigt men sant så var det här första födelsedagen som jag inte firade som ett barn. Det var mer vuxet, ni vet, shit det är imorgon, attans jag som lär baka och städa och fixa. Nog för att tanken är att vi ska fira mig och Ken den 28, men Elin, mamma och pappa kunde inte komma då, så vi skulle bara ha ett litet minifirande. Sen följde Sara och grabbarna också med så vi blev några stycken ändå. Roligt.

Hmm, får väl längta till jag fyller 30 och får fira stort. Haha, fast det kanske man å andra sidan inte ska längta till... =)

Jag fick jättebra och uttänkta presenter, av Elin och Ken fick jag en grön klocka som jag ville ha I LIKE! Av Mamma fick jag presentkort och kläder från IS vilket är utmärkt då jag älskar den affären och kläder kan jag aldrig få för mkt av. Fick även en ugnstermometer som jag önskat mig så att jag kan göra lite finare kött och lyckas med det =)
Av Sara fick jag och Ken ett presentkort på bürgers vilket också är helt perfekt, där ska det inhandlas blommor och grejer så fort det blir lite varmare ute.

Tack så mycket allesammans!

Jag är nöjd där jag är nu faktiskt. Har mycker roligt inplanerat och det är så viktigt för mig, att man har olika små hållpunkter man längtar till.

Ni ska få se lite bilder från de senaste dagarna...




Inhandlade två st vita kakfat


Bakade cupcakes och fyllda det ena kakfatet med. De var otroligt goda men väldigt väldigt mastiga.


För att vara första gången jag gjorde det och att allt strulade så är jag faktiskt väldigt nöjd.







Dessa kort tog Ken en kväll då kl var nio och lillpluttan skulle sovit för länge sen. Själv var jag på Yoga och kunde inte styra upp det hela. Hon roade sig i varje fall med alla sina leksaker, började ju bli några st nu. =)



Lilla skruttunge.

Hon krålar omkring riktigt snabbt nu och har ett humör som heter duga, oftast är hon dock väldigt snäll och glad. I torsdags tittade den första tanden upp, tror att det kanske kan vara en anledning till att det är lite kinkigt för tillfället.

I Fredags var vi till Ikea och inhandlade några nya möbler. Så fredagen och lördagen har det skruvats och fixats, men det blev väldigt bra och jag blev nöjd. Ska visa er några bilder vid ett senare tillfälle. Lite före och efter i huset kanske... =)

Nu är hela huset nystädat och fräscht (nästan hela i varje fall) och det är alltid en otroligt bra känsla.

Nu ska jag ta ett skönt bad för att avsluta kvällen, läser nattfåk och den är riktigt bra, så det blir alltid lite längre bad än jag tänkt mig från början.

Ha en skön söndagkväll och en härlig vecka!

I just LOVE it!


Har ni sett ngn sötare? Detta var jag och Selma som gick på stan igår, Elin tar kortet. Tror ni att hon fick folk att stanna upp och le eller vad. Min lilla glädjespridare. Hon älskade att traska omkring i sina stövlar och höra ljudet av "klackarna", brås hon på mig tro, eller så är det ngt Ken sysslar med när jag inte ser ;)



Nu till några mer spännande bilder, detta är från förra helgen. Jag minns inte att jag tagit dem, men troligtvis så är det väl så. Hittade dem nu när jag la in bilder från mobilen på datorn. Haha. Enjoy.


Sara och Elin fixar musiken på Spotify


Mimi och Ida håller hårt i sin kudde (Såg detta på ca 5 andra kort också, Vad var det med denna underbara soffkudde?)


Ingen aning om vad som händer här.

Hade en jäkla massa kort från den kvällen, men tror det bästa för alla inblandade är att jag censurerar resten.. =) 

 
Här kommer ett kort på fel ledd igen. Underbara mobil. Selma fick världens sötaste mössa av moster Sara idag. Sara och pojkarna var här på en fika, även de hade fått liknande mössor. Så fina. Selma kommer att vara coolaste tjejen på afterskin sen, Inknatandes i denna mössa och sedan ett par rosa öronkåpor till det. Grymt. =)
Tack Sara för en väldigt fin och personlig present! Nu ser hon ju verkligen ut som den stjärna hon är.

[DSCF9004.JPG]
Snodde en bild från Saras blogg för att visa mössan i helhet, Här ser ni även de fina mössorna hennes pojkar fick. Mycket bra presentidé.

Idag har det verkligen varit full fart hela dagen, med mammaträff, fikabesök, promenad hem till mamma, leksaksletning på magasinet, promenad hem igen. o.s.v. så nu är det hög tid att jag börjar göra mig i ordning för sängen.

God natt alla rara!

Long time no see...

Alltså jag "bedriver" för tillfället en extremt utomordentligt tråkig blogg. Ursäkta för det, men jag har inte haft varken lust eller motivation och då struntar jag i det... =)

Snart kommer Sara hit och då blir det en vårpromenad i det mycket vackra vädret. Jag älskar det här vädret!

Sen ska jag in till Sala, shoppa lite och luncha med Elin. Sen hem och leka med Selma tills Ken kommer och då ska jag återigen in till Sala för att yoga, nästsista gången på denna kursen. Efter det är det återigen Elintid då jag åker dit för att titta på desperate housewifes och sedan cougartown. Highlife =) 

Helgen inleddes med att vi i fredags åkte till Elin och Jonte där vi bjöds på trerätters, underbart! Vi spelade spel och kort och hade för att uttrycka mig med ett vuxenpoängsord-riktigt trevligt!

I lördags var det trettioårsfirande av Anna så då var hela familjen där några timmar. På Kvällen hyrde vi film och hade soffmys jag och Ken. I Söndags kom Elin och Anna ut och hade med sig hyrfilm och smågodis. De barnvaktade Selma och bakade morotskaka medan jag och Ken gick över och fikade lite med våra grannar och diskuterade en markfråga. Kvällen avslutades med att jag och Elin tog en rask promenad med pannlampor för att bränna lite av allt onyttigt vi tryckt i oss, Anna sov på soffan och Ken tog reda på disken. Underbart.

 
Selma kalasklädd-hon hade världens sötaste tofflor på sig också, men de kom inte med på bild här.

Min lilla sötfis...

Selma kravlar nu omkring för fullt, snabbt går det. Börjar bli svårt att veta vad man kan lämna henne någonstans, när svaret på den frågan är ingenstans.  Hon säger lampa, mamma,pappa, där och enligt mamma även titta (dock inget jag har hört) Hon dricker ur flaska själv och står med stöd av saker dock inte så jättestabilt, man kan inte lämna henne så. Roligaste aktiviteten är att gå omkring med ngn av oss.

Så, då fick ni lite Selmauppdatering också. Nu ska vi klä på oss, för Sara ringde och sa att hon var på väg.

Ha en härlig dag!

Vilken underbart fin dag!

Jag älskar sol! Det är helt underbart. Jag, Selma och Xerox inledde dagen med en timmes promenad, riktigt skönt ute, lite lite kallt, men hursomhelst så var det ju SOL! Blir så jäkla glad av solen och får vårkänslor som heter duga.

Igår bakade jag bullar och kolakakor, och självklart var jag ju tvungen att smaka så det var tur att jag gick en promenad och jämnade ut det hela =)

Jag har nu 3,5 kg kvar till min första målvikt... Sen vill jag ju egentligen ner två kg till efter det, men en sak i taget. Bara jag kan ha linne utan att känna mig obekväm så är jag nöjd. För snart är det vår och sommar och då vill jag ha fina linnen på mig.

Fast förresten, på bloggen har jag ju bara räknat ner från tio kg, och där kan jag med glädje meddela ett det bara är 1,5 kg kvar så har jag gått ner tio kg. För hittills i år har jag tappat 8,5 kg. Synd att jag gick upp så jäkla mycket under graviditeten, annnars hade jag redan varit klar ju. =)

Nästa projekt för dagen är att marinera kyckling, de får ligga så en liten stund och sen ska det göras kycklingspett, får se om det blir couscous eller bulgursallad till, quinoasallad kanske. Ngt liknande blir det i varje fall.  Kanske en jordnötssås till, inte det nyttigaste men om man bara gör lite så att det blir lite godare.. Det tror jag på... Hittar nog på en egen liten variant med cashewnötter, bananer och kryddor, blir nog bra.

Medan det ligger och drar så tror jag att jag ska hinna med det sista nere i källaren så att det är dammsuget och fint där. Förhoppningen är att hinna med resten av huset också, men jag är ju evig tidsoptimist och jag har ju Selma som jag ska leka med också. Dock är Ken hemma och är sjuk så just nu ligger de och vilar på soffan, därför tror jag att jag hinner källaren...

Ser fram emot att snart få baka cupcakes också, tänkte öva till nu när jag och Ken fyller år, för när Selma fyller år tänkte jag ha ett stort kakfat i flera våningar med massor av fina och färgglada cupcakes. Underbart eller hur? Sen tänkte jag nog beställa en jättefin tårta med marsipan som har någon bild på sig. Men det är ju ett tag dit så en sak i taget kanske.

Nej dags att marinera kyckling. Idag är det dansaerobics igen! Så otroligt roligt! Att se fram emot att träna så mycket som jag gör är ju lite konstigt, eller? Det kanske man borde göra. Roligt ska det bli hur som helst.

Ha en härlig torsdag!


Glamourama


Här har ni några förfestbilder från i lördags, direkt tagna från Saras blogg. På bilden är det Emma, Mimi, Elin och Jag, På andra bilden kan ni riktigt se hur mycket Sara tycker om mig =)

Det var en rolig kväll. Först var det tacos och i ordningfixning här hemma och sen var det förfest hos Emma, där förutom tjejerna på bilden även Ida och Johanna deltog. Vi spelade ölspel och "jag har aldrig" Det var ett tag sen... =) Rolig kväll, men shit vad jag fick sota för det på söndagen. Har väl aldrig mått så dåligt. Sen jag hade min långa nykterhetstid (Även kallad gravid och nybliven mamma-tid) så tål jag ingenting och har även börjat bli bakfull, vilket jag aldrig någonsin blivit förut. Har nu varit ute och svirat tre ggr och samma sak varje gång, väldigt packad på väldigt lite, men enorm bakfylla på det. Fy, knappt värt det längre.  Går detta över?

Om en månad så ska vi spela curling m. jobbet, men då blir det absolut på sin höjd två glas vin. Vill inte ha en sån där dryg söndag igen, då man bara hoppas att Selma ska somna så att man får vila en stund... usch.
Men vilket hallelujhamoment det var att vakna i morse och inse att man mådde prima igen =)


Supersnälla silverSara


Elin

Partybrudarna...

Världens sötaste lillstrumpa



Vilda, från mammaträffen i onsdags

Klara hade fått tag på williams byxor och var helnöjd.



Nej, tror tusan att jag ska gå och lägga mig. Har börjat lagt mig i tid och det har helt klart sin tjusning. Börjar jag bli gammal? Det måste ju vara ett klockrent åldertecken...

Ha en härlig vecka!