Riktig husmorsa = $$$$$$$$

Idag är det nämligen bullbak och fönsterputs på schemat. Om inte det vore nog för att övertyga er så har jag även kollat över mitt elavtal, har nu bytt och kommer på det att spara ca 2500 kr på ett år. Inte illa. Dock innebär det ju lite extra krångel som dubbla fakturor, att jag om fyra månader igen lär se över mitt avtal och så vidare, men men. Jag är hemma- Jag har tid att vara ekonomisk och insatt. Gillar när jag får såna här ryck och faktiskt fixar till grejer som jag borde tagit tag i för länge sen. Ikväll ska jag laga i ordning ngt gott till mig och Ken också och bara slappa tänkte jag. Har lagt fläskfilé i marinad och ska nog kasta ihop någon form av potatisgratäng, sås och sallad också... MmMmMMm

Igår var vi hem till Tessan och Henrik och käkade pizza och tittade på idol, soft och skönt och det passar mig utmärkt just nu.

Vill ni förresten höra ngt mer galet och ekonomiskt. När vi fick lön förra gången hade vi så otroligt mycket utgifter så det som blev kvar på mitt konto var en ynka tusenlapp, och jag har verkligen (och då menar jag verkligen) hållt i pengarna så att jag t.o.m. har pengar kvar. Inte ofta jag har det i slutet på en månad, men jag har blivit lite smått manisk också..

Denna månad har jag lagt
400 kr på bensin (börjar verkligen bli läge att tanka igen, men lampan lyser inte...än,,. =)
120 kr på Pizza (okej en onödig utgift, men jag hade ju faktiskt råd.. =)
145 kr på nya badbyxor till Selma så illa tvunget då babysimmet börjar imorgon.
30 kr på fika till mig och Selma på kyrkis

Detta är allt jag har handlat sen förra lönen, galet eller hur? För att vara mig är detta enastående och mycket ovanligt. För er måste detta bara vara total värdelös information, men när jag för en gångs skull faktiskt är ekonomisk vilket jag hela tiden lovar mig själv så måste jag ju meddela er om det...

Sen har jag ju självklart handlat mat också, men vi har ett icakort där vi sätter in pengar i samband med att vi betalar räkningar, det brukar dock alltid ta slut, men kors i taket, det finns 100 kr kvar.. Lönen kommer ju på måndag, men vi handlade igår så jag tror inte att det behöver kompletteras innan dess. Underbart hur som helst.  Sen fick jag ju också barnbidraget här och det har jag inte rört, dock finns det en del grejer som lär inhandlas till Selma här framöver, men då det är en inbokad resa till Ullared i slutet på November så väntar jag medvetet med så mycket som möjligt..

Jag brukar inte vara ngt stort fan av kyla och vinter, jag gillar december månad och thats it, MEN då man har hela gården uppgrävd en hund och två katter som springer in och ut i leran och drar med sig lera och grus in hela tiden så måste jag säga att frost och frusen backe just nu toppar det mesta, jag torkade mina golv i tisdags och visst de ser inte helt nytorkade ut, men för två veckor sen med samma tid emellan hade det sett ut som att det inte var gjort på ett halvår. Jag är väldigt glad. Låt minusgraderna stanna.

Nej nu ska jag nog ta min tröttfia och fixa ett mellanmål till henne så att hon kan sova lite middag sen. Ha en härlig dag allesammans!!


Astrid, kära Astrid


Kommer ngn någonsin att skriva historier som Astrid Lindgren igen??? Jag tror inte det. Tänk ändå alla svåra och tunga ämnen som hon avhandlar i sina böcker, vilket också är med i filmerna. Man tänkte ju inte så mycket på det när man tittade när man var liten. Man tänker mer på det nu när man tittar. Jag menar hon har med alkoholism, socialtanter, fattigdom, slagsmål, döden, barnaga m.m

Om man jämför med dagens barnprogram, där allt ska vara pedagogiskt, barnen ska vara delaktiga och peka och prata och lära sig saker (inget fel med det dock) men allt är så politiskt korrekt hela tiden.  Jag menar, inte många barnprogam idag tar upp svåra ämnen överhuvudtaget.

Jag önskar att hon hade hunnit skriva ännu fler böcker, Jag älskar hennes historier. Jaja nog om det. Började bara tänka på det idag...

Ngt annat jag faktiskt tänkt mkt på är Marcus Hannes, han som tog livet av sig och livesände det hela på flashback. Stackars stackars människa-stackars anhöriga och jag tror så att man hade kunnat förhindra det. De som satt där live innan han gjorde det hade kunnat förhindra det. Jag tycker hela scenariot är så otroligt sorgligt. Han hade asberger och de andra på forumet sa till honom att han inte skulle våga att han var så feg m.m Jag tycker det är så hemskt. Han skrev ju själv att hans liv faktiskt egentligen var ganska bra, innan han gjorde det skrev han också att han började ångra sig så det var bäst att han skyndade på. Men jag tror verkligen att det hade gått att förhindra. Usch. Stackars stackars kille.

Hmm. Alltid konstigt att byta ämne efter ett allvarligt ämne. Men men. I övrigt har det inte hänt så mycket här.
Var och storhandlade idag, städade ur kylskåpen så nu är det fräscht och välfyllt. Underbart. Igår städade jag undervåningen så idag blir det bara en slappkväll... Sååå skönt. Det blir lite arga snickaren och sedan Greys.

Ska gå och göra i ordning en smoothie nu, konstigt inlägg det blev det här... Ha en skön kväll allesammans..


long time....

Okej, jag är verkligen usel på att uppdatera, vill ni höra min förklaring, Iphone. Det är nämligen så att jag tittar facebook i stort sett varje dag, inte riktigt kanske, men då har jag ju förut slagit på datorn, tittat på alla bloggar, facebook, mailen och bloggen. Nu kanske jag på min höjd slår på datorn en gång var tionde dag eller liknande för jag har ju facebook i mobilen, när jag väl går ut på datorn har jag blogginlägg att läsa så det tar mig en liten stund...

I varje fall, här kommer ett inlägg med en massa bilder...


Elin och Selma i stadsparken. Selma älskar att åka rutschkana så det sysselsatte vi oss med en bra stund, det märks hur otränad man är när man bär henne upp för trappor gång på gång och åker ner, men vad gör man inte för det där söta lilla ansiktet... =)


Ni ser ju hur hon njuter... Brallorna åkte dock upp hela tiden så vi fick köra strumporna över brallorna, tur att hon är charmig nog att bära upp stilen.




Igår hade vi besök av Julia, barnen och puma. Det blev en skogspromenad och svampplockning. Hundarna tyckte det var hur roligt som helst att springa runt och leka tillsammans... Vi hittade en hel del svamp och jag åt inte mindre än 4 svampmackor igår, hur gott som helst tycker jag det är...



Här är på promenad med Elin, har ni sett ngn så liten Donna som tror att hon är störst i hela världen... Vilket hon i och för sig är för mig.. =) Kavat är ordet.


Här var innan hennes första ridtur, tuff före och tuff efter, men väl uppe på ponnyn inte alls lika cool.. =)


Här var ponnyn hon red på, mindre än Xerox var han... Så söt och liten...

I somras när jag, Tina och Selma var ute och plockade blåbär...


Också ett kort från i somras från Karnevalen. Selma fick köpa lotter och självklart vann hon ett gosedjur vilket hon blev helt överlycklig av, hon skrattade högt och höll på att krama sönder den lilla åsnan eller lilla och lilla, den var nästan lika stor som henne, en Ior var det... Sammanfattningsvis en riktigt bra karneval för henne. Här fick hon provsitta en av hundarna på torget, det är förresten Tinas ngn släkting som gjort dem..

Idag har vi inga planer, slutar det att regna cyklar vi nog till mamma i eftermiddag men annars har jag inte bokat in ngt.

På många sätt ogillar jag hösten, men på många sätt gillar jag den också. Jag gillar den friska luften att favoritserierna börjar sändas igen ( greys, desperate och cougar town...) att man faktiskt hittar svamp i skogen och kan äta svampmacka.. Mmm. Sen att sitta inne under en filt med tända ljus och bara mysa. Det är härligt.

I söndags fyllde Elin år, jag och Selma var där på kalas, mkt trevligt och mkt gott dock inte så avkopplande att åka själv med lillfia, det är ju full fart mest hela tiden. Jag ser fram emot när hon inte måste pilla på allt, vid vilken ålder nu det kommer, det lär väl dröja antar jag. Sålänge man är i barnanpassade miljöer så är det ju lugnt, men det är desto jobbigare när det är vuxenanpassade miljöer med mycket fina prydnadssaker... Pjuuf.... =)

Nej nu ska jag och Selma gå och käka lite mellanmål så vi orkar leka en stund till.

Ha en härlig dag allesammans!