Sugen...

Marknadsnougat

Blanda i en gryta:
125g margarin
5 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl vatten

Låt koka ihop i några minuter.

Sikta ihop:
6½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao

Blanda ihop allting och rör tills smeten blir jämn. Häll ut på ett bakplåtspapper. När det stelnat något så skär i kuber. Förvara svalt.


Tror ni att det här blir gott???
Skulle egentligen in på marknaden idag och då köper jag alltid lite marknadsnougat för jag tycker det är otroligt gott och ni ser ju dessutom hur nyttigt det är... =)  Tänkte kanske försöka kasta ihop en sats...

Selmastumpan blev dock sjuk igår och fick över 39 graders feber, hon är lite hängig idag med så det blir lugnt för oss och inget marknadsbesök. Känns trist, jag hade verkligen sett fram emot att köpa en heliumballong till henne, det hade hon verkligen älskat. Men men, det är väl säkert marknad snart igen.

Jag vet att jag har varit sjukligt dålig på att uppdatera jag har inte haft ngn energi överhuvudtaget. Men förhoppningsvis blir det bättre snart. Jag skulle egentligen behöva lite sol känner jag. Regn och grått trist väder är kasst jag blir så trött av det. 

Jag har faktiskt inte gjort så mycket spännande på sista tiden heller, det mest spännande och ovanliga sak jag gjort är att spela bingolotto en gång. Då förstår ni själva =) 

Imorgon är det filmkväll med tjejerna, det ser jag fram emot.  

Nej om man skulle gå och baka lite då kanske, hoppas att det smakar som på marknaden. 

Ha en härlig helg allesammans! 


Kasta sten? (fick Selma välja skulle det stå Äta sten)

Haha, satt precis och blippade runt på alla bloggar och tyckte att uppdateringen var ganska usel faktiskt. Kom då att tänka på mig själv. Hmm var ett tag sen jag skrev någonting, så att kasta sten i glashus kanske verkligen är min grej.

Jag måste verkligen ta och göra ett litet schema för mig och Selma, inte ett jättehårt späckat schema men ett litet schema, med kyrkis, mammaträffar, städ och pysseldagar och så vidare. Annars blir det så lätt så att vi går vår promenad och sen leker vi med samma saker som alltid här hemma och jag vet inte hur utvecklande det är.. för ngn av oss.. =)

Nyss började Selma med en annan kloss än den runda i sin hink, så lite utvecklande kanske det är trots allt... =)  

Okej, så vad har hänt sen sist jag skrev. Vår gård är fortfarande ett katastrofområde och samma gäller för inomhus.

Finaste Tessans överraskning bestod av att jag fick lämna Selma där och sedan åka ner till hud och friskvårdsverkstan för en timmes helkroppsmassage, det var helt underbart ljuvligt och jag är så otroligt tacksam att jag har en så fin vän... =) 

På tal om fina vänner så var Elin här igår, jag tänker liksom inte på att andra har massor av måste-saker och inte kan planera sin tid lika fritt som jag. När jag ringde henne så hade jag liksom redan tänkt ut när hon skulle komma hit, haha, snacka om att inte ens tänka på att andra kanske också planerar sina dagar... Ödmjukt av mig. 

Idag har jag en helt tom kalender. Vet inte vad vi ska hitta på riktigt. Kanske ska ringa Tina en sväng och se om hon är upplagd för att komma hit och leka med oss, annars är det bara den sedvanliga promenaden med Xerox på schemat. Ikväll när Ken kommer hem är det Tacodax och jag är så otroligt sugen på det redan nu så det blir nog bra.. =)  

I helgen skulle Ken hjälpa Farmor och Farfar med deras badrum så då blir det nog också ganska lugnt här hemma. På söndag är det kalas för Douglas och Henrik... Douglas blir nämligen 4 år idag. Grattis! 

Nej nu har jag i varje fall uppdaterat, kanske inte så jättespännande men dock... =)