Tuff brud i lyxförpackning


Vilken cool liten tjej va? =)

Om inte annat så är det väldigt bra för att slippa bli bländad av solen då vi åker bil...

Blir ett kort inlägg. Idag ska vi fira att jag har fyllt år och att Ken kommer att fylla år. Så det kommer några gäster och vi ska fika lite bara.

Sitter vid datorn för jag tänkte försöka få över lite musik till min iphone, har inte gjort det hittills men tänkte att det vore roligare med lite nyare låtar. Vi får se hur det går. Dock är låtutbudet på den här datorn begränsat, men men.

Ken håller på och donar med nya rummet, det går framåt och det kommer nog bli jättebra när det är klart.

Jag ska fixa det här så ska jag gå ner och göra klart tårtan sen, och sen är det vilopaus för Selma och då tänkte jag testa mina nya värmespolar och se om jag kan få till ngn fin frisyr...

Har köpt jättefina kläder till Selma som jag tänkte hon skulle ha idag, hon har två olika outfits för jag antar att det lär bli ett klädbyte efter tårtätandet.. Ska ta kort och visa er.

Fick ett nytt objektiv av mamma i födelsedagspresent som jag ska montera på idag, det ska ju bytas i dammfri miljö så jag får vänta tills vi städat klart =) Det ska i varje fall testas och då kan ju Selma få visa dagens outfit. =) Eller i hennes fall outfits.

Nej nu ska jag, Ken och Selma ta en liten fikapaus, vi lär ju inte vara ett dugg trötta på fika efter idag =)

Ha en underbar dag allasammans!

ditt och datt

Idag har varit en lugn men jäkligt skön dag faktiskt. Jag och Selma gick upp imorse, donade runt och gjorde inget särskillt och sedan åkte vi in till Sala för lite nödvändig shopping. Hundmaten var nästan slut och vällingen likaså. Vi handlade semlor och åkte till min mormor en sväng och hälsade på, var längesen jag var där så det var verkligen på tiden. Där fikade och lekte vi, tittade även på lite kort från då min mamma och hennes syskon var små... Mycket mysigt.

Har hållit mig mycket för mig själv på sista tiden, ringer inte lika mycket som jag brukar och så men det är för att jag känner mig så less och trött och negativ. Och jag tycker själv inte om såna människor så jag försöker bespara min omvärld detta. Men idag har som sagt varit en bra dag.

Imorgon ska jag hämta upp mamma och vi ska in på ett nytt UL för att se så att bebisen växer som det ska. Man får inte ta med sig barn dit så mamma följer med och stannar med Selma i väntrummet, efter det blir det en lunch på IKEA, då ska jag även se till att få med mig en stor blomma hem, då vår förra mer eller mindre dött då den inte fick ngt ljus i badrummet när snickarna var här.

Ska även försöka köpa ngt bra rengöringsmedel och impregneringsmedel till vår soffa. Den har blivit rätt nersölad med välling hit och dit och nu har jag inte ens orkat gjort rent den på ett tag för det tar bara en liten stund så ser den likadan ut, tänkte försöka fixa det innan helgen. Eller om jag googlar det och beställer på nätet nu och fixar det till nästa helg ist kanske.

Satt och tittade runt på några för mig nya bloggar och shit vad fint vissa tjejer klär sig. Så uttänkta outfits, fina i håret och fina smycken, kläder och skor. Jag vill också. Men när det väl kommer till sak så lägger jag ju inte riktigt ner den tiden på mig själv just nu. Efter denna graviditeten och viktnedgången ska jag dock rensa ur min garderob som till 80 % består av sånt jag inte använder eller kan ha och sen sakta men säkert bygga upp den med plagg som jag gillar och som jag tror kommer hålla över tid. Visst låter det som en bra idé?

Vad svårt det är med barnnamn, får se om jag får veta vad det är för kön på fredag, jag tänker inte fråga rakt ut, men om jag råkar se så råkar jag ju se, och då kanske jag frågar =)  Är det en kille så tror jag att vi har namnet färdigt och bestämt. Om det är en tjej så har jag ett namn jag jättegärna vill ha men som Ken verkligen inte gillar alls, och sen ett som vi är ganska överens om men som jag inte tycker är lika fint som mitt förslag... Typiskt.

Jag vill verkligen rensa mitt hem nu, göra mig av med en massa onödiga saker, håller på att sälja lite på tradera undan för undan, har även gjort en stor kasse som jag ska skicka till hela människan eller liknande. Vill någon komma och titta och prova kläder så är ni välkommna. =)

Nej om jag skulle gå ner i köket och försöka röja undan lite så jag kan slå mig ner vid tvn vid nio...

Ha en jätteskön kväll allesammans!


Bättre sent än aldrig, kanske....

Längesen jag uppdaterade här, har haft massa andra saker för mig. Har sålt massa saker på blocket och på tradera. Superbra känsla faktiskt att sälja saker vi inte använder och få in massa pengar. Helt underbart.

Är ganska imponerad av mig själv faktiskt. Har väldigt länge haft tre personliga mål, och med väldigt länge så snackar vi åratal... Det ena har varit att bli mer ekonomisk, vilket jag väl egentligen aldrig riktigt trott att jag skulle bli då jag förknippat det starkt med ordet tråkig. Men nu har jag levt väldigt ekonomiskt (och visst, det är lite förknippat med tråkigt, men samtidigt förknippat med en skön känsla av kontroll också) Det finns inget som kan få en att bli ekonomisk så snabbt som begränsade inkomster i form av föräldrapenning, speciellt inte när man vill snåla och få dagarna att räcka länge också. Hur som helst. Är väldig stolt över mig själv, jag shoppar inte som en galning längre, jag spar till det jag vill ha och jag tänker igenom mina inköp och utgifter. Så vuxet, ansvarsfullt (och lite tråkigt =)

Mitt andra mål har varit att ha bättre ordning hemma och runt omkring mig, och visst, det är långt ifrån pedantiskt här hemma men dammsugaren går igång i stort sett varje dag och standarden är helt okej. Och är det något jag blivit bra på så är det att plocka, varje kväll plockas det här hemma så att det är fint, och massor av gånger under dagen också iofs.

Mitt tredje mål har varit att bli nyttig och äta och leva sunt. Ehm... Återkommer på den... =)

Men ändå. 2 av 3, ganska bra. Jag är nöjd.

Målet just nu är att plocka ihop lite högskolepoäng under föräldraledigheten, vi får se hur det går, återkommer med resultat där, beror ju lite på vilket temperament bebisen får och hur den kommer sova och så.. Kommer snart få se bebisen igen då jag har för litet sf-mått och lär in på ett nytt ultraljud framöver, de skulle förhoppningsvis ringa om tid för det idag. Undrar om bebisen är så stor då så att man inte kan undgå att se vad det är för kön. Ken vill ju verkligen inte veta, jag är lite kluven jag. Jag hade gärna vetat från början så jag hade kunnat fixa massa praktiska saker, men nu känns det som det är så kort tid kvar och jag är så otroligt trött och har så ont i kroppen så jag tror inte att jag orkar fixa med så mycket ändå. Men det vore enklare för att kunna klura ut namn och sånt. Jag vet inte jag, har nog både sina fördelar och nackdelar det där... Roligt med en överraskning på förlossningen också.

I helgen blir det lugnt för min och Kens del, tror jag i varje fall. Imorgon ska han ut i skogen på dagen och sedan  ska vi vara barnvakt åt Meja. På Söndag är det babysim och sen åker väl Meja hem någon gång under dagen... Så det ser ut att bli lugnt. Vilket jag tycker är skönt. 

Uppdaterar lite med bilder från bl.a. Orsa, dit vi åkte för några helger sen i sällskap med fam. Andersson. Mycket mysigt..  



Selma i Orsa björnpark, Pussas lite med träbjörnarna. Hon älskar verkligen björnar..



Selma och jag var ute och lekte på gården igår. Sjukt tråkigt att vara ute nu, finns inte så mycket att göra på gården, men vi tog med en fotboll och sparkade lite. Här kan man se lite av nya rummet vi byggt ut också, ovanför ytterdörren.




Jag och magen, eller magen och jag. Syns dock inte så jättebra här...



Mammas lilla hjärta



Selma bakar, ngt hon verkligen gillar att göra. Det och kladda med vatten står högt på listan över favoritaktiviteter...



Tessan och Meja åker pulka



Såhär road var Douglas av afterskin. =)



Meja fick en liveshow up close, ngt hon var sådär imponerad över....



Tessan och småtjejerna dansar på afterskin...



Älskar eld, skapar så mycket mys...

Nej nu ska jag gå ner och njuta lite av stillheten. La precis min lilla tjej och hon är ju ingen sjusovare direkt, men ungefär en 45 minuter brukar jag kunna få att slappa på... =)

Ha en bra vecka!