Happy new years!!!

Gott nytt år på er allesammans! Må 2012 bli alldeles alldeles Underbart =)

Har sett så fina uppdateringar på bloggar runt om årssammanfattningar med fina bilder, jag har dessvärre inte tid, men ni får lite snabba julbilder.




Selma i spänd förväntan inför tomten....



Det första hon gjorde var att bjuda tomten på godis, trots att pappa körde sin vresiga tomte-stil. Hon är fearless min donna. och strategisk. Han frågade ju om det fanns några snälla barn. Och vad gör snälla barn? De delar med sig av sitt godis eller hur? 


Levvan var med och förgyllde tillvaron på sitt mammagrisiga vis ;) Uppklädd i kostym med fluga var han. Är det fest så är det.


Det här kortet tog jag med bara för att visa frillan, underbar =) En tand har han också fått lillprinsen, och kanske kanske kanske kan ni se den om ni zoomar in utav bara tusan, men troligtvis inte.


Ikväll blir det nyårsmiddag, ska bli roligt, just nu är jag dock otroligt trött då jag igår tyckte att det var en briljant idé att spela spel med Elin och Jonte till kl två på natten. Rutinerat. Verkligen. Behöver jag nämna att Selma självklart vaknade 4 imorse?  

Det var väldans roligt i varje fall.  Jag tror dock tröttheten försvinner när jag får på mig alla paljetter och allt glitter som jag tänkt använda. Det är ju bara OK att göra det en gång om året (om man inte försörjer sig som dragshow-artist vill säga) och då jäklar lär man ju passa på. Ska försöka dra fram kameran någon gång i kväll så ni får se hur kvällen artar sig.

Två barn varav ett som verkligen inte gillar att sova borta. Vi får se hur det går. Men från oss alla till er alla önskar vi er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

Nuärejuligenonuärejuligenojulenvaraäntillpåska...nejdetvarintesantnejdetvarintesantfördäremellankommerfastan osv.

Längesen nu för ovanlighetens skull =)

Har varit fullt upp faktiskt så det är inte bara för att Ken helt har tagit över datorn som det har tagit sån tid.
Vi har firat jul med Sara, Jimmy och barnen och vi har firat jul med mormor och farmor och farfar. Jag har varit ute i skogen och tagit hem julgranar, inte en utan två stycken sågades ner. Ken lovade nämligen Tessan och Henrik en gran och om det är svårt att hitta en fin till sig själv så kan jag tala om att det är nästan omöjligt att hitta en till någon annan, ett jäkla letande, till slut sågade jag av toppen av en gran.... Jag vet, inte rätt, men en lösning. Min snälla mamma hjälpte till att leta mycket tålamodigt och hjälpte till att släpa hem en gran.

Jag hoppas att mina föräldrar får för sig att börja odla kungsgran snart för det är omöjligt att hitta en fin på låt oss säga en timme..... Ser de fina ut på håll så är det ofta för att det är två som är mer eller mindre sammanväxte, eller så är de bara täta och fina på en sida, har sju toppar eller är sneda eller andra mindre julgranslämpade kvaliteer... Men jag hittade två bra, eller ja en bra och en bra topp hittade vi. 

I övrigt har det donats med allt detta som det i juletid ska donas med vi har bakat, städat, fikat och tagit en vända till vårdcentralen... Så Levis fick brikanyl utskrivet och Selma mollipect.

Annars är det nog inte så mycket nytt faktiskt. Tänkte väl mest av allt önska er alla en riktigt riktigt god jul!!


Och just det, lite obligatoriska bilder...



Levis som fick vara tomte på syrrans luciatåg.. Vilket hon skötte med bravur för den delen. Hon inledde med ett tigervrål men i övrigt satt hon helt still och jag är djupt imponerad över det.


Baka är grejen, och jag lovar, Jästen har aldrig varit så fint smulad som då Selma fick det i uppdrag. Ni ser ju glädjen över att hacka och greja..



Julfirande... Levis har fått på sig pyjamasen och gosat ner sig hos Sara....


Att cykla i 15 cm snö är inte det lättaste, inte ens på en trehjuling... =)


GOD JUL!

ojojoj sicken bloggerska jag är...

Två dagar i rad? Är inte det helt fantastiskt bra så säg?

Dagen idag har verkligen gått fort, vilket jag iofs tycker att nästan alla dagar gör. Dagen inleddes med att fixa i ordning ungarna och skjutsa Selma till dagis, idag var första dagen hon grät då jag lämnade henne, kändes jäkligt tungt att åka, trots att jag visste att det inte skulle hålla sig särskillt länge, vilket det heller inte gjort, så fort jag gått hade hon börjat leka, men det är så olikt henne bara. Jag hämtade henne lite drygt tre timmar senare och då var hon jätteglad så det var skönt. Sedan åkte vi hemåt och vilade lite middag, mycket skönt, det borde alla göra, men tittar man på grekland så är det kanske inte så bra för landets ekonomi att jobba på det sättet ;) 

Sedan var det dags för lite mat och mellis för att sedan åka på gympaavslutningen då de fick vara tomtar. Jag passade på att ta några snabba bilder i tomtekläderna innan vi åkte, och blev lite besviken på mig själv att jag tog ett halvdant kort till våra julkort, men men det är en värdslig sak.. =) 

Gympaavslutningen var mycket rolig och det har verkligen varit en uppskattad aktivitet av Selma så det är något de helt klart ska få fortsätta på. Efter Gympan var det full fart hem och laga mat och mysa ner sig en stund i soffan innan det var läggdags. 

Om det är någon som mot all förmodan har någon julklapp kvar att köpa så önskar sig Selma en sån här 

 
http://www.jollyroom.se/cloud-b-twilight-turtle.html  Eller att säga att Selma önskar sig den är väl att ta i, jag har inte ens visat henne den, men jag önskar den till henne, sköldpaddan som lyser upp taket sådär fint alltså. 299 kr kostar den just nu..

Sen önskar hon sig (samma sak här egentligen, mer att jag önskar till henne) LEGOS egna förvaring, alltså lådor som ser ut som legobitar, helst i svart finns på claes Ohlsson men också på ovanstående sida...

Själv önskar jag mig fotogrejer för jag tycker verkligen att det är så otroligt roligt att fota, en extern blixt är det första på min önskelista. Och en reflexskärm kanske... =)  När jag jobbar och tjänar pengar igen då ska jag lägga undan till sånt här..

Sen önskar jag mig stora silver och guldhalsband också, och presentkort på IKEA och STADIUM. Så om det mot någon förmodan var någon som ville ha något uppslag så fick ni några där...

Själv är jag nästan klar med julklapparna. Ska fixa några smågrejer till tror jag.

Nej vet ni vad, nu ska jag ut och meka i garaget tillsammans med Ken, visst låter det flashigt, men vet ni vad mitt jobb är? Jag står och vrider en skruvmejsel fram och tillbaka på bobcaten, spännande va? ;)

Men först lite bilder..




 
Min lilla tomtenisse


Jag och Elin var på blomsterkurs och då gjorde jag den här kransen, knäppte kortet nu på kvällen så den är finare egentligen, men men.. Ser ni mina Montazami-tazzels? ;)





Min fina skitunge





Ha det fint!

The perfect weekend

Oh Yes, det har jag haft. Helt underbart bra helg faktiskt. I fredags firade jag och Elin fyraårsjubileum. Vi började fira årsdagar då båda en dag satt och bitchade hur dåliga våra pojkvänner var på att komma ihåg årsdagar och göra något mysigt med dem. Sen dess har vi kört och det är verkligen en underbart bra tradition som jag starkt kan rekommendera. En anledning är bara att man faktiskt tar sig tid att göra något speciellt...

I år firade vi hemma hos Elin, hon hade gjort en hemlig specialmeny som var baserad på maten vi har älskat att moffa i oss under dessa fyra år. Dryck var självklart vitt vin =) Elin körde halvåttainspirerat och lade upp maten jättefint i köket och bar ut. Till förrätt åt vi toast skagen på det receptet vi alltid brukar göra den och det är så sjukt gott. Alla som känner mig väl kan väl nästan räkna ut vad det var för varmrätt? Fläskfile, potatisgratäng och bea. Så jäkla gott. Till efterrätt hade Elin slagit på stort och gjort tre olika efterrätter. Det var både pannacotta som vi har överdoserat i perioder =), jordgubbscheesecake som vi alltid brukar dela en på IKEA och sen var det kladdkakemuffins med hallon och grädde. Så jäkla gott och så jäkla fint ordnat, har nog aldrig varit så lyxigt.
Vi bytte paket och båda hade scrapbookat kort till varandra... 

Men ni förstår att man blir rätt trött efter att ha käkat allt detta va? Vi segade ner oss i soffan och tittade på Idol, och då det var slut var man ju rätt trött, men från ingenstans fick jag för mig att det nog var den dagen som skulle passa ypperligt för min  rocklanddebut. Sagt och gjort. Vi beställde taxi och tog oss dit. Sen dansade vi järnet till klockan var 1 då vi beställde en taxi hem. Så jäkla rolig kväll. Killen på scen sa att jag och Elin borde få fribiljetter varje gång.. (här applåderade vi ashårt) det är en cirkus i stan (Här slutade vi applådera). Sjukt roligt var det. Sen sov jag över hos Elin för att sedan inleda morgonen med vad, om inte en toast skagen. Behöver jag nämna att jag nog inte gått ner många kilon den här helgen ;) 

Igår var det lugnt, jag åkte hem från Elin vid halv ett kanske då åkte jag och handlade och när jag kom hem mös jag ner mig med barnen i soffan och vi tittade lite på tv och bara tog det lugnt. Jag hade saknat dem otroligt så det var mysigt. På Kvällen så åkte jag och handlade igen då jag mitt smartass hade glömt vällingen, det resulterade i att jag hyrde en film som jag och Ken tittade på och det var en perfekt lugn lördag.   

Idag firade vi att farfar fyller 87 år (Helt otroligt fint att han fått bli så gammal) Farmor bjöd på mat och det är mycket och jäkligt god mat det också. Sen kom vi hem vid fem tror jag, Jag och barnen har lekt lite och nu på kvällen tittade jag och Selma på film och jag har precis lagt henne. 

En helg fylld av god mat och mys i soffan. Som sagt inte så bra för figuren, men jäkligt bra för själen. 

Ken är iväg en sväng nu men när han kommer hem tänkte jag byta plats på lite hyllor och dona lite, men sen måste jag verkligen komma i säng i tid, jag är helt slut och imorgon är det dagis och full fart igen. 

Båda barnen är i så otroligt mysiga åldrar just nu. Han kravlar omkring, han kör riktig armystil. Och sen han började kunna förflytta sig åt det håll han faktiskt vill så är han mycket nöjdare och gladare, Selma är i en underbar ålder då hon snappar upp allt och man märker att hon är så himla smart och fin den lilla donnan, men humör och trots det har hon också rejält av. Min lilla skruttfia.  Nej nu ska jag ta tag i hyllskruvandet. Ha en jättefin söndagskväll och en bra ny vecka!

Bjuder på lite bilder som vanligt...




Pappa och Selma åt nyponsoppa och glass...


Ken försökte sig på att fota mig och barnen, det gick sådär skulle man kunna säga... Selma hittade som ni kan se en lampsladd...

Sen var liksom hon klar med fotograferinger så det blidde inte så mycket mer...


Jack höll i Levis för första gången. Något de båda var ganska nöjda med tror jag...


Min söta farmor som verkligen inte gillar att vara med på kort. Det är lite av ett mirakel att jag fick ett kort då hon inte tittar barskt på mig för att jag fösöker fota henne... I bakgrunden sitter farfar... 

Tjingeling!