Sovrumsfix...

Min underbara mamma ringde för några dagar sen och frågade om inte hon fick ha Selma på tisdagkvällen (igår) och att hon kunde sova där så vi kunde få sova ut... Selma vaknar nämligen halv fem allt som oftast nu för tiden. Det är liksom då vi går upp... Så himla snällt och såååå skönt tänkte jag.. Såg framför mig hur jag hyrde en film och bara skulle ligga i sängen och softa. Skulle gå och lägga mig tidigt och sova riktigt länge. Men. Jag skulle ju inte vara jag om jag verkligen gjorde så... Nej nej. Samma dag började jag se allt jag skulle hinna fixa och dona med. Så jag städade sovrummet och bytte gardiner och flyttade runt lite prydnadssaker och sånt, sen rensade jag garderoben i gästrummet.

Här får ni lite bilder på hur sovrummet ser ut nu...



Här är garderoberna, ingen skillnad där, otroligt svårt att fota hur det ser ut dock... =)




Tv-bänken som fram tills nu  varit rätt färglad blev lite lugnare i färgskalan...


Hittade den här ljusstaken förra veckan och trots att jag verkligen inte borde handla en endaste liten pinal så följde den med hem, perfekt att ha om det blir strömavbrott ju. Köpte två fina tändsticksaskar och la i också. Den kostade under 100 kr och då får det faktiskt vara okej.




Gjorde om lite i hyllan, tanken är ju att det ska sitta en hylla över, men det känns som om det kommer ta några år innan den kommer dit, så jag hängde upp lyktorna som har hängt i fönstret där sålänge, så att det inte känns så tomt...


Köpte två nya lyktor på rea och resten flyttade jag upp från vardagsrummet.


Inhandlade bokstäver (på rea dock, men ni ser hur bra det går för mig att spara pengar....not.)


Kudden i mitten är rosa, blev dock mer orangeliknande på bilden....

Är finare än på bilderna, jag lär verkligen ta tag i att lära mig fota lite bättre.. Nu ska jag ta och städa i ordning lite i vardagsrummet medan Selma sover middag. Efter det är det besök hem till Tessan, Ska bli sååå roligt att åka dit igen, de har ju varit borta en vecka men det känns mycket längre.... Sen blir det ett besök hem till mormor som fyller år idag.

Livet är Härligt!

Där går en flicka som samlar på stenar hon har en miljon....

Tog lite bilder igår när vi var på promenad...


Selma som håller hårt i sina nyfunna ägodelar... Två stenar... Tänk om en annan kunde vara såååå nöjd och glad med sååå lite. Men nja.



Xerox... Rolig vinkel, han ser ju jätteliten och smal ut... Kroppen liksom försvann bakom huvudet..



Här samlas det stenar...




Lyckan är total....

Idag har vi bytt bil, hoppas verkligen att det var ett bra val... Grejen var den att jag älskade Audin, inte allt med den då skulle vi ha haft den kvar. Men det enda jag verkligen inte gillade var kostnaden, för att åka och för att äga. Den blir mindre nu. Men snygg var den. Jaja. Nu kör vi på mer praktiskt, billigare och definitivt mer Svensson. Volvo V70, oh yes.

Imorgon kommer nog Tina och Kicki hit och det ska bli så otroligt roligt. Har inte träffat Kicki på snart 4 år eller ngt sånt tror jag. Hon har ju bott utomlands så otroligt länge... Ska bli så roligt att prata och höra om hur allt är och allt hon har gjort...

Förresten har jag kommit in på en högskolekurs, den är på halvtid och jag tänkte att jag skulle fixa det när Selma sover. I vanliga fall så städar jag och donar då, men tror nog att det får bli så att det blir mindre välstädat här hemma och mer högskolepoäng till mig.. =) Vi får se.

Nej nu ska jag nog faktiskt ta och plocka lite här hemma.

Ha en underbar dag allesammans!


Tjillevippen

I förrgår hade jag så otroligt roligt och det var väldigt längesen jag skrattade så mycket, jag och Sara var och såg eclipse. Mycket bra film, men det var inte det som var så otroligt roligt-det var min biogranne. Hon pratade Engelska och trodde mer eller mindre att hon hade en roll i filmen, om inte det så i varje fall att karaktärerna kunde höra henne. "Bella, he´s not the one för you". Varje gång det var musik i filmen dansade hon loss brevid mig. Hon skrattade på fel ställen och hade kommit på den briljanta idéen att sätta ihop 3-4 sugrör så att hon slapp lyfta muggen till munnen. Hon satt och sörplade ur den där jäkla muggen hela filmen, även när den i princip var slut.

Jag skrattade så jag grät åt hennes jäkla kommentarer och Sara också. Efter bion åkte vi förbi Statoil där gick det omkring två tuffingar i 40 årsåldern, de hade hjälmen på pannan och såg verkligen ut som riktiga PUSar när de gick ut därifrån så hade de bara en moppe som de delade på. Sen var det även en karl utan byxor där. Shit vad vi skrattade den kvällen, helt underbart!

Nej nu ska jag gå upp och ta ett bad och påbörja en ny bok. Jag är rätt glad nu faktiskt. Fast trött. Måste nog lägga mig relativt tidigt ikväll. Ska ringa en fin vän först och höra hur det är med henne... Ha en skön kväll!

Förresten en liten , men otroligt allvarlig och seriös fråga....


Okej...-vem tycker ni är hetast??



  Edward Cullen






Edward Cullen in the Meadow



********************************************************

En härlig fredag

Bara så ni vet så uppdaterar jag just nu bloggen av en otroligt viktig anledning- att slippa dammsuga. =)

Japp så krasst är det, skjuter upp det tills imorgon istället då jag tänkte köra ett snabbt storstäd av hela huset. Ska skriva det här, sen tror jag att det blir tidigt sänggående för min del. Är rätt trött. Kom inte i säng förrän vid halvfyra i natt tror jag... Lite sliten idag.

Idag har varit en lugn dag, jag, Ken och Selma gick en långpromenad och annars har jag bara varit hemma och lekt med Selma. Shit vilken period hon är inne i just nu.. Allt hon inte får testar hon att göra (en sisådär 50086754 ggr/dygn) Och hon verkar ju inte riktigt förstå det här med att det är henne det drabbar hårdast när hon ramlar ur soffan och dylikt... Det är så roligt att klättra upp där och sen storskrattandes försöka springa ifrån sin stressade mamma för att slutligen ev riskera att ramla ner. Hon gör också samma på vår altan, där är det rätt hög fallhöjd så det gäller att hänga med henne... Hoppas hon växer ifrån den här fasen fort och övergår i... inte vet jag... Sitta, leka och lära lugnt fasen? =)

Jaja, lite bilder från igår...


 
Jag och Tessan på minigolfen. Hon döljer sitt dåliga humör bra här måste jag säga... Eller nja, men halvbra i varje fall =)
Det här är alltså en bild på Tessan efter minigolfen- Ni kan jämföra den med bilden före sen... Haha.

Selman som käkar lite middag innan vi åkte...


Här Tessan- Det här kortet tog jag med bara för Douglas skull. Coola Grabben =)


Världens finaste Tessan FÖRE minigolfen, På ett strålande humör... =)


Spikade sista banan-tänk om jag hade spelat så de två sista banorna- då hade segern varit min.. Men icke. En hedrande silverplats dock.
'
Jag testar självutlösaren-mycket smart att ställa kameran på en kudde.. =)

Haha-Jag älskar den här bilden på Meja-Kan man se mer "full i fan" och busig ut? =)


Meja och Douglas-Sötnosarna =)

Nej om jag skulle fortsätta att ignorera dammsugaren genom att sända ett mer tydligt tecken och gå och lägga mig... Tror nog att det får bli så. 

Godnatt på er! 

Detta fält måste fyllas i-trots uppenbar brist på motivation att hitta på en rubrik.

Inleder med några bilder som jag tänkte ladda upp sist. Så jag liksom kan börja där jag är nu sen...


Två björnar som badade och försökte fånga fisk, Selma tyckte det såg helfestligt ut och hade hon kunnat hade hon nog gärna badat med dem, hon verkligen älskar vatten min donna...


Rätt dålig bild men det är två sibiriska tigrar det där, och tro mig de såg helt annat än snälla ut, ser ni att de har dubbla staket vid höjden för att de inte ska ta sats från klipporna och hoppa över.... Ryser bara vid tanken.... De var sjukt stora och muskliga.


Mycket vacker utsikt var det, ni kan ju tänka hur mycket uppför vi hade gått här =)


 
Isbjörnarna- Selma älskade dem och vinkade så fint.... De ser väldigt snälla ut, och nog för att jag är naiv, men den går jag i varje fall inte på.


En mycket glad och ivrig liten parkbesökare =)


Släpar mamma framför sig samtidigt som hon har full koll på kartan och vilka djur som kommer härnäst.. Ett riktigt litet A-barn =)




Dock blev inte slutet på semestern riktigt som vi tänkt oss, Selma blev förkyld och fick feber så orsayran får vänta till nästa år för våran del. På torsdagen blev jag sjuk så inte heller dalarnas riviera kunde vi besöka, Men det är ju rätt bra för då har vi mycket kvar att uppleva till nästa besök... =)

Just nu byggs det trall här hemma. Jag har precis tagit mig tid att göra både manikyr och pedikyr och nu ska jag ut och kapa trall-mycket smidig planering. I samma stund som jag skrev det här började det spöregna ute. Kanske blir det inget kapande. Jag kan mycket väl vänta till på lördag... =)  (eller haha, det kan jag nog inte alls när jag tänker efter. Det borde ha varit klart igår =) Jonte, vart är du? =D

Skönt att det blir lite svalare av regnet nu inför natten, lillpluttan kan få upp till 30 grader på sitt rum-Inte nice. Men jag har köpt AC nu så nu jäklar ska vi ha skön temperatur i sovrummen, väntar på att Ken installerar den dock.

Imorgon ska vi till Tessan och Henrik och äta middag och spela minigolf ska bli riktigt roligt som vanligt. På dagen kommer Elin hit så då blir det lite qualitytime med henne också. Båda mina underbara vänner på samma dag, kan man ha det bättre?

Är så otroligt glad över de människor jag har valt att ha i mitt liv. Jag har en otrolig tur och jag är otroligt tacksam.

Ska ta kort på baksidan ngn dag så jag kan visa er hur arbetet fortskrider här hemma. Det går verkligen fort framåt nu ett tag och jag älskar det. Jag har gjort en lista (ngn som är förvånad ;) över allt som är kvar att göra här hemma och sen har jag lagt upp en strategi för när och hur vi ska göra det och det känns så bra. Kommer att bli en skön vinter för oss med massa mys och massor av middagar hemma har jag tänkt. Hoppas det blir som jag har tänkt bara. =)

Jobbade helgen som var och usch vad jag verkligen inte saknar det. Sist när jag var in och jobbade tyckte jag det var jätteroligt och att det verkligen kändes givande. Denna helg kändes krävande och otacksam och allt annat än givande. Det som underlättade var att jag jobbade med världens bästa Johansson. Men jag längtar verkligen inte tillbaka just nu och det känns extremt tråkigt.

Idag var jag till Mimi och fixade håret, blev otroligt nöjd som vanligt. Så glad att jag hittat ngn som jag kan gå till varje gång där jag jämt blir nöjd. Är jäkligt glad överlag nu. Och Sommaren, kan man annat än älska den? Vi hade tänkt åka utomlands i höst, men just nu känns det inte som det finns så stort behov för det. Känns som om utomlands har kommit hit på semester. Underbart! När vintern kändes så lång, kall och snöig hade jag ett eget litet positivt mantra och det var att är det en riktig vinter så blir det en riktig sommar, och det verkar ju verkligen stämma.

Men har ni tänkt på att alla som klagade som tusan på vintern och att den var för kall och för lång, o.s.v. även klagar nu för att det är för varmt, för kvavt för torrt o.s.v. Blir folk aldrig nöjda?

Haha, apropå ingenting såg jag att Olsen brothers (kommer ni ihåg det danska eurovisionbidraget?) De har i varje fall släppt en ny skiva med covers på tolv eurovisionlåtar fly on the wings of love (deras egna) waterloo och andra klassiker är med. Min fråga lyder..... Vem fan köper detta album?!?!? Kom de på efter tio år att det kanske var dags att synas och tjäna pengar igen och kom på den geniala idén att släppa ett coveralbum... Usch och fy, hoppas den släpps i en butik långt ifrån mig.... =)

Nej om jag skulle ta och bidra med lite arbetsförmåga och inte låta Ken göra allt jobb själv, hur bekvämt det än låter ;)  Senast kl 23 tänkte jag nämligen försöka vara i säng. Regnet avtog här så jag har ingen ursäkt, var en skur på fem minuter. skumt. Men som sagt att klaga på vädret går aldrig ur mode =)

Jag är så otroligt glad idag, (konstigt nog egentligen då mycket verkligen inte gått som jag velat. Men mitt humör bestämmer utan logik, jag lovar, det finns både fördelar och nackdelar med det ;) Just idag är det en fördel i varje fall.

Har varit så otroligt irriterad på massa puckon runt omkring mig några dagar, ringt till Tessan och Elin och ventilerat av mig. Var längesen jag hade ett så stort behov av att bara få prata av mig irritationen. De har varit både bra lyssnare och bra rådgivare. Tack!

Men just idag är jag glad!

Det önskar jag att ni också är. T.o.m ni rikspuckon, är ni glada kanske ni slutar störa er mot andra.
Peace out.

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen...=)

Ahhhh... Jag älskar att ha semester, hade nästan glömt hur det känns, men tro mig. Det är underbart!

Vi kom upp hit igår eftermiddag, vi lekte lite med Selma, men tog det mestadels lugnt. Då hon hade somnat spelade vi Yatzy (är det stugsemester så är det) Sen gick vi och lade oss ganska så tidigt, vilket var tur för Selma tyckte att det skulle vara tidig uppstigning imorse. Hela familjen tog en långpromenad upp för berget här bakom, har aldrig sett naturen här utan snö och har bara varit här i skidåkningssyfte. Väldigt väldigt vackert är det här uppe. Efter det gick vi hem och lekte lite och drack kaffe. Sen tog jag och Selma en förmiddagsnap, (klockan 10 =) Ken tvättade bilen för hand och var mäkta nöjd med sig själv.

Då vi vaknade åt vi lunch och sedan gick vi till Rovdjursparken där vi spenderade ca två timmar tror jag. Tog lite bilder men de blir inte så bra eftersom det är stängsel framför och min kamera gärna sätter det i fokus, men allt som allt är jag väldigt glad att det var stängsel överallt, speciellt vid tigrarna, de såg inte helt snälla ut...


Efter det gick vi tillbaka hem och käkade ett mellanmål och begav oss ner till Orsa, där åt vi glass på en uteservering och tittade runt lite i staden och tro mig det går ganska fort =) Ikväll kommer Mamma och Pappa hit och vi ska laga middag till dess att de kommer fram sen får vi se om det blir nå sällskapsspel ikväll, beror väl på hur trötta de är.

Imorgon blir det Orsayra, tror inte jag kommer delta, men dock ska jag titta på, vi tänkte även hinna med att ta oss till Mora och även att bada om det är passande väder, dalarnas riviera ligger ju här (Jo, det är sant, det kallas så... =) kilometerlånga stränder står det att det ska vara, har aldrig varit där så vi får väl se...


Selma som äter majspuffar... =) Hon lägger nämligen ner ansiktet på bordet och gosar med dem.. Sötnosan..


Blogg.se knasar så jag kan inte ladda upp fler bilder, får göra det ngn dag framöver här istället. Ha det nu underbart allsammans!

(ringde nämligen mamma och pappa och de är här om en kvart-laga mat tillsammans med Ken i superfart står nu på schemat...)



Ojojoj

Så trött jag är, ovanligt känns det inte heller =)
Idag har jag dock haft en underbar dag. Jag och Tessan åkte och badade, och, hör och häpna, barnfria! Vi låg på en varsinn filt och löste korsord, så jäkla soft. En riktigt riktigt härlig dag och jag är så nöjd att vi fixade till det.

Just nu borde jag verkligen städa och plocka lite men jag orkar verkligen inte. Imorgon åker nog Jag, Ken och Selma och badar och sedan på kvällen kommer några tjejer hit och tittar på film med oss.

Är helt slut efter en dag i solen, då jag kom hem så lekte jag med Selma och sen gjorde jag egna biffar, ugnspotatis och sås som jag och Ken åt ute på vår nya altan, Sedan drack vi kaffe i vilstolarna på våran nya altan, och nu är han ute och fortsätter dona med vår nya altan- och om ni inte läst det mellan raderna redan så Ä L S K A R jag vår nya altan!  Kommer bli hur bra som helst när det blir klart.

På Måndag åker hela familjen iväg på en liten minisemester (4 dagar) Ska bli skönt att komma iväg och inte ha så många måsten.
Här kommer två bilder från i Torsdags då jag, Malin och Tessan träffades med barnen...



Selma, Melvin och Meja


Melvin och Meja.

Vilka sötnosar vi har. Jag har blivit så otroligt mycket mer barnkär sen jag fick barn själv. Man kan ju inte annat än att älska de små liven (nästan jämt i varje fall, ett exempel på när man inte gör det är väl om man flyger till T.ex. Thailand och hamnar brevid en barnfamilj med kolikbebis. Det gjorde vi, inte roligt. Men i det stora hela så är de ju sååå underbara.

Jag ska visa er lite bilder av gården också så ni får se hur det ser ut.. Dock är det lite kaosartat men kommer bara stenen dit kommer det nog bli väldigt fint. Ser fram emot det.

Jag älskar verkligen sommaren, men det känns som om den går så otroligt fort, Men värme och sol är helt klart min grej.

Ha en härlig helg allesammans!