Varför är det alltid så?

Hade ett sånt otroligt sug efter att få rensa och fixa här hemma. Här skulle minsann rensas i garderober och lådor och ordnas fint. Och visst. Första timmarna är det helt Okej, någonstans i mitten lessnar jag verkligen. Och inte är det särskillt uppmuntrande när det ser värre ut än innan man börjar 80% av tiden man håller på. Inte förrän de sista 20% det börjar ordna upp sig...  Och då är det ju fortfarande så att man har mer saker än vad man har plats för. Tar saker mindre plats inknölade i skåp och förråd? Jag tror det. 
Hursom. Det jag gjort nu får duga så länge.  Jag ska dock ta och lägga ut väldans mycket saker på tradera i vår så då, då blir det nog ordning. Det är såna här gånger man får lida för att man varit en extrem shoppare. För jag har blivit bättre, mycket bättre. Jag tror det är kombinationen mindre pengar=mindre shopping som gett resultat. =) Underbart logisk ekvation.

Vad har hänt sen sist då. Allt kring jul såklart. Julen var underbar faktiskt. Jag var lite osäker då vi skulle bryta en tradition vi haft sen jag var liten och ni som känner mig vet att jag älskar traditioner och inte gärna bryter dem.

I vanliga fall så åker vi alltid hem till mamma och pappa dagen före julafton och sen har vi ätit skinkmacka och kollat på tv där. Dagen efter är vi där kring kl två någongång, och sen kommer hela släkten (och vi är många, någonstans mellan 20-30 kanske) Sen är det allt sånt som är julen till, ni vet, Kalle, julbord, jultomte, klappar, sällskapsspel m.m

I år skulle vi dock fira uppe i Orsa med mamma, pappa, Jimmy, Sara, Kevin, Jack, Farmor och farfar. Så vi var ju betydligt färre än vanligt, med oss var vi 11 st.  Hursom, vi åkte upp dit på onsdagen och den dagen gjorde vi inte så mycket speciellt.
På torsdagen var jag, Ken, mamma och alla barnen och åkte pulka. Kevin tyckte det gick för sakta i backen, Jack tyckte det gick för fort och Selma var kalasnöjd, hon älskar fart den ungen och har man turen att ha en gravid och lite lagom överviktig mamma att åka med så blir det ju bra fart =). På eftermiddagen hade mamma bokat in att alla barnen, Ken och pappa skulle åka skoter och spana på tomtenissar i skogen, jag och mamma väntade på värdshuset och fikade lite under tiden. När de kom tillbaka hade alla barnen fått varsitt paket och Selma hade tyckt att det var jätteroligt. Innan vi gick hem så pysslade alla barnen lite på värdshuset.

På fredagen så var det dans kring granen i receptionen ngt som Selma tyckte var otroligt roligt. Hon dansade omkring och showade järnet för alla som var där, överlycklig. Sedan åt vi julbord på värdshuset och sen hem där vi fick besök av tomten. Då tomten inte  var ngn Selma kände trodde jag att hon kanske skulle vara lite reserverad, men icke. Hon sprang fram och hämtade sina paket, lämnade dem hos mig och sprang tillbaka och väntade. Materialist javisst =)

På lördagen så tog vi det till en början ganska lugnt och sedan så gick jag, Ken och Selma ner på afterskin, ngt hon också verkligen älskade. Liveband var grejen. Innan bandet hade sin första paus satt hon som ett ljus i mitt knä, men under pausen blev hon rastlös och kom igång ordentligt, hon sprang omkring och röjde och då bandet satte igång igen, fungerade hon som igångsättare för applåder i publiken. Hon sprang omkring och klappade händerna åt folk så att de skulle applådera, dansade och showade omkring. Sötnöt.

I söndags åkte vi hem så det blev en skön långweekend i fjällen. 

Den här veckan, har vi hunnit med att vaccinera Selma, handla inför nyårsafton, både klänningar och mat. Rensat hemma och då ingår ju ett obligatorisk IKEA-besök där olika plastlådor ska förenkla vardagen och göra rensningen rolig. =) Där mötte vi upp Sara och hjälpte henne köpa nya sängar till grabbarna vilket resulterade att jag hade den fartblindaste föraren i passagerarsätet brevid mig, ni som åkt i vinterväglag med mig senaste 1,5 året vet hur fort jag kör =) Inte fort, men sara bet ihop  bra. =)

Igår var Elin och Sara här, vi lagade mat och tittade på film, Ken också såklart. Riktigt roligt och trevligt.

Imorgon blir det en IKEA-sväng till, mer städ och röj här hemma, julfirande med Kens familj och sen hoppas jag att det inte är så mycket mer =)

På Nyår blir det middag och firande med Tessan m. familj. Ska bli jättemysigt och roligt.

Jag är så otroligt glad över de fina vännerna och den fina familj jag har. Tack!

Nej om jag skulle ta och gå ner och umgås med min sämre hälft då kanske. =)  

Ha en fin vecka och Gott nytt år på er allesammans!

Fotofix

Sådär snart kanske det kommer uppdateras mer frekvent här igen, jag tycker som sagt det är roligare att uppdatera om jag har lite fina bilder att bjuda på, då min kamera inte fungerat som den ska har jag dock väntat på att få hjälp att fixa den. Jag trodde det var jag som var oteknisk som inte kunde få igång den, men idag fick Sebbe titta på den, han jobbar ju faktiskt med att fota och det var inte jag, det var kameran. Både en lättnad och inte på samma gång. Nu måste jag leta kvitto och sen ringa mediamrkt innan garantin går ut. Får se vad de säger...
Ska bli skönt att få ordning på det i varje fall så att jag kan ta tag i att lära mig det där ordentligt ngn gång.

I övrigt har det väl inte hänt så jättemycket här hemma, dagarna rullar på (jag vet, absolut tristessvarning) Snart är det dock julfirande på G och det ser jag verkligen fram emot. 

Xerox-stackarn blev kastrerad i Torsdags så han bänglar omkring här hemma med en gigantisk tratt på huvudet nu, men nästa vecka ska väl stygnen tas så att han (och vi) slipper den.

Förra fredagen var jag in till Sthlm och träffade Bella, mycket roligt då jag inte hade träffat henne på nästan fem år, hade kanske gissat på 2-3 år, men tiden går ju så jäkla fort.

Selma är ju ett och ett halvt år nu, det är helt galet.

Just för tillfället har jag verkligen brist på energi, blir inte så mkt gjort för tillfället här hemma, men ibland måste det väl vara så också. Jag ska ner och städa köket nu och fixa lite, panikleta kvitto också... Men sen ska jag verkligen försöka gå och lägga mig i tid, tror min kropp kommer att tacka mig rejält.

Jag vet att jag uppdaterar otroligt sällan och jag vet att det är tråkigt, inte blir det bättre av att det jag uppdaterar om är tråkigt också. Förhoppningsvis ska jag skärpa till mig framöver.. Återstår att se.

Om jag inte uppdaterar före Jul, Så GOD JUL på er allesammans!