Pyssel och grejer

Just nu pysslar jag som en tok hemma. Jag har med hjälp av mamma och pappa satt upp fjädergungorna, allt grävande gjorde jag dock själv, men nu sitter de där. Nu saknas bara sanden.

Nu på kvällen har jag varit ut och röjt på altanen för det var leksaker mest överallt. Var in till jysk och köpte små brickbord som jag ställt upp mellan solsängarna, blev bra faktiskt.

Källarrensningen är under bearbetning också, har kommit ganska långt i varje fall. Har sålt massa grejer och möbler på Facebook och blocket nu. Så jäkla härlig känsla när det blir lite luftigare, att få in lite semesterpengar är inte heller fel.

På lördag ska mamma och pappa vara barnvakt och så ska jag låna en lätt lastbil och tömma vår gård på skrot, det är helt sjukt hur mycket grejer som ligger överallt så det ska bli härligt att få gjort, inte riktigt lika kul att göra kanske ;) håll tummarna att det inte regnar.

På söndag så blir det treårskalas för Selma, så jag lär försöka hinna baka en del på lördag också :) man ska känna att man lever,eller hur?

Har skrivit detta på min telefon, så håll tummarna att det funkar nu...

Nu ska jag hänga tvätt sen lär jag skynda mig i säng så jag hinner sova lite.

Kram på er!


fix, pyssel och knattefnattar

Lekställningen är uppe och nästan allt golv och trappen är klar. Mycket skön känsla. Nu ska det byggas lite väggar och nya tak ska på. Vi måste ju göra den väldigt barnsäker för Levis skull, och Selmas med för den delen även om hon är mycket smidigare än Levis. Levis är faktiskt en riktig klumpeduns just nu. Skulle man slå upp vad "att överskatta sin egen förmåga" betyder ger jag mig tusan på att det skulle vara en bild på honom där. Det ska klättras högt och lågt och släppas taget fast man står och balanserar på en bobby car, som hans tålmodiga och mycket ömsinta moder (Ja jag, ;) sagt åt honom en sisådär trehundratusen ggr att man inte får stå på bara sitta. Men nej. Det ska testas, och som sagt inte att bara stå utan också att släppa taget när man ändå står. Det tar liksom aldrig slut detta gränstestande. Men men, Någon gång lär väl han också lära sig... Hoppas jag.

Just nu är det väldans mycket fix här hemma och jag pendlar mellan att tycka att det är vansinnigt roligt och ganska så jobbigt. Det är jobbigt att vilja fixa så mycket när man har två små knattar, mycket går inte att göra när de är med, att måla t.ex. Men även det som går att göra. Då måste jag liksom avbryta det jag håller på med ungefär varje minut absolut max varannan, och det i längden blir väldigt drygt. Men det blir liksom inte mycket tid kvar när de inte är med. En timme när de sover på dagen, om de timear och sover samtidigt vill säga. Sedan kan jag börja någonstans närmare åtta på kvällen, tjugo i kanske. Sen beror det på hur länge man vill vara ute, efter nio någongång blir det sjukt mycket mygg. Så just nu har jag mycket mer motivation än möjlighet och det är drygt. Måste verkligen försöka fixa barnvakt någon dag så jag kan passa på att röja undan lite grejer.

Men jag tror att det kommer bli bra när det är klart. Jag tror det kommer att bli väldigt bra faktiskt.
Ni ska få se lite bilder också...




Jag målade några tavellister till Levis rum, dock lyckades jag få fel färg i affären så jag har målat med vattenburen färg på oljefärg, och som ni förstår så fugnerade det inte speciellt bra. Men jag är som jag är och har svårt att ge upp så jag har målat 78 lager, det känns så i varje fall och färgen sitter ju liksom ändå inte bra, men men nu får det sitta där. Jag plockade upp färgerna från gardinen. Jag älskar verkligen det tyget och färgerna, Från Spira kommer det och det är min underbara mamma som sytt dem åt mig. Jag brukar alltid traggla med det där själv och jag blir lika frustrerad varje gång, så himla härligt att få hjälp.




Jag fick lite tapet över som jag gjorde två tavlor av, känns som de hänger lite för högt upp just nu, men jag tror bara det är för att hyllan är tom för tillfället, ska fixa med lite mer grejer där... Just nu är allt bara lite tillfälligt, men det ska ordnas till.


Här är stjärntapeten jag valde som fondvägg, riktigt nöjd med den faktiskt.



Här är en närmare bild på det härliga tyget.


Förresten innan jag slutar måste jag bara tipsa er om en väldigt bra sida att hitta nya bloggar på. Har man lite tråkigt någon dag och letar efter någon ny bra blogg inom en viss kategori så är den här sidan perfekt.
www.bloggvy.se heter sidan och där tycker jag ni ska göra ett besök. (man kan också marknadsföra sin blogg genom bloggvy om man vill nå ut till fler. (Marit, ett tips till dig =)  Jag hittade denna sida genom www.knaada.com en rolig sida av en tjej som inreder och fixar, kolla bara kiosken hon fixat till sin dotter, underbar.

Så nu fick ni lite tips från mig också, tror jag ska gå och fixa det sista och sova en stund nu, massa saker jag vill greja med imorgon också. Ha en härlig Söndag mina vänner, (den börjar ju trots allt om en kvart)

Jag gillar regelbundenhet... speciellt i mitt bloggande =)

Ojojoj... Ni anar inte hur upptagen jag har varit... Mycket mycket.

Men jag har fått en massa grejer gjort också... Mycket härligt. Levis rum är klart och han bor där inne nu. Eller klart och klart, men det är funktionellt i varje fall. Lite fix kvar.

Projekt just nu är lekplats till barnen och jag ska ta kort och visa er någon dag. Jag och Ken var ute och grävde där idag. Eller rättare sagt. Ken satt i grävmaskinen och grävde jag stod ute i duggregnet (dessvärre inte tillräckligt mycket regn för att jag skulle slippa alla mygg) och mätte med laser så att det blev någorlunda rakt. Inget vidare glamouröst  jobb direkt, förutom myggen så vägde väl mina skor ungefär ett ton eftersom det är ganska geggigt efter en sisådär lite dryg vecka av spöregn. Men men. Nu är det gjort.

Håller på och rensar lite överallt i vårt hus just nu och jag undrar verkligen. Vart kommer alla jäkla grejer ifrån? Min samlingsmani innan jag fick barn måste ju verkligen ha varit extrem. Jag skulle egentligen bara vilja ha hit en container och kasta hur mycket som helst. Men ska försöka sälja det istället. Känns så dumt att kasta + att jag verkligen skulle vilja och behöver få in lite pengar inför vår källarrenovering... Just nu säljer jag köksstolar, en superstor världskarta, en bäddmadrass, två herrbetjänter, ett malm förvaringsbord och två malm sängförvaringslådor på blocket, och just det en provdocka också.. Ni ser ju, det tar aldrig slut... =)

Hoppas att jag blir av med alla saker och det fort... =)

Nej nu måste jag sova, detta blir ju verkligen ett jättetråkigt inlägg, men men. Jag har hittat lite gamla kort från vårt hus så allteftersom jag stökar mig runt i huset kan jag ju ta någon bild så kan ni få fler före och efter. Men på alla mina kort tagna före 2009 är det djur med. Jag överdriver faktiskt nästan inte. Att jag fått med lite hur rummen ser ut är mest tur. Det är liksom bakom en liten kattunge eller en hund, eller kaniner o.s.v.

Nej sova var det. Natti natti.