2012- Ett väldans bra år =)

 
Januari:
 
 
 
 I Januari lektes det med alla nya leksaker, och jag menar verkligen alla =) När jag ser den här bilden är jag så otroligt glad för att jag i dagsläget har (förhållandevis) Väldigt få leksaker nere i vardagsrummet och att fler har fått flytta upp till deras rum...
 
 
 
Grimaser =)
 
Lilla pluttan somnade på hallgolvet efter att hon deklarerat att hon minnsan inte var trött =) Känns konstigt idag att se henne med blöja då det känns som om det var oerhört längesen, lilla skruttan...
 
Februari:
 
Månaden då Levis lärde sig gå utan stöd...
 
I februari vaknade min pysselsida till, naturen skulle in. Jag plockade in grenar och jag gjorde ljuslyktor.
 Mina barn lekte riktigt bra tillsammans och satte sig själva bakom lås och bom.. 
 
 
Jag fick den briljanta iden att det vore härligt med en kökssoffa.. som sagt den kreativa sidan vaknade till liv i februari =)
 
 
tadaa =) Kökssoffa på plats, riktigt skönt att ha faktiskt.
 
 
 
Vi byggde en snögubbe och lekte som galningar ute, när jag ser dessa bilder kan jag bara tänka på hur mycket jag älskar våren och snart är vi där. Jag längtar till mars.....
 
Mars:
 
Jag plockade med mig några av mina allra härligaste vänner och tillsammans drog vi iväg på en tjejweekend till Orsa, verkligen välbehövligt och verkligen roligt. Goa Goa vänner =)
 
Detta kort tog vi innan vi begav oss upp till toppstugan för att äta sjurätters och bli sjukligt mätta...
 
Jag fyllde år och fick ett jättefint kort och fina presenter... 
 
 
Världens vackraste tulpaner..
Tog ett skojkort med ungarnas födelsedagståg =)
 
 
 
Vi åkte till Orsa en sväng med Hanna och Ronny och hade familjemys =)
 
 Selma sprang rakt in  i hörnet på ett bord då vi var nere på afterski och fick sig en rejäl blåklocka...
April:
 
 
Min lilla skruttunge börjar bli stor...
 
 
Vi är i Orsa och firar påsk och Levis tycker att mormor är tråkig då hon försöker tvinga på honom vantar.
 
Jack och Kevin är också med och firar påsk i Orsa och det märks tydligt att Selma ser upp till dem och vill göra samma saker som de gör...
 
Kevin leker och klättrar
 
Selma blev sjuk men fick en liten minimakeover till påskkärring i varje fall även fast hon inte orkade gå ut...
 
Ken och Pappa fick tävla mot varandra i folkrace igen. Vi andra stackare fick stå som publik och frysa =)
 
Rätt nöjda var de fast ingen av dem vann.. Ken var nöjd att han vann över pappa och pappa var glad för att han hade dagens snabbaste varvtid =)
 
Jack visste vilken placering man borde sikta på medan Selma bara var glad för att stå på en tunna...
Och jodå, Levis var också med denna dag, men på de korten jag har på honom så sitter han i sin vagn, inte så spännande med andra ord...
 
Liten blir större och ettårsdagen närmar sig...
 
Levis hade ettårskalas med massa härliga gäster =)
 
Han hade otroligt roligt på sitt kalas och lekte med ballonger med mormor, körde bil, åt sin första tårtbit och sin första cakepop. Så konstigt att se honom med så små och några tänder.
 
 
 
Världens goaste lilla busfrö =)
 
Maj:
 
 
 Syskonkärleken frodas, det är vår!
 
 
Juni:
 Världens finaste lilla tjej fyller tre år och är ute och plockar en fin midsommarbukett =)
 Levis är på sitt livs första campingsemester i Furuvik, åker rutschbana och tycker det är så otroligt roligt, sådär som bara barn kan älska saker...
 
Selma fyllde tre år på midsommarafton och fick sin första cykel, en balanscykel som har använts intensivt sen dess, här har hon precis vaknat och har fortfarande pyjamasen på sig medan hon provkör...
 
 
 Selma fick spendera sin födelsedag inne i furuviksparken och det hon allra helst ville göra var att rida så självklart fick hon göra det, en nöjd donna...
 
En ganska bra födelsedag på det hela taget tror jag att hon hade.
 
Juli:
 
 Selma hade födelsedagskalas 1 Juli och hon och de andra barnen hade en sprillans ny lekställning att leka i, Ken var ute i god tid som vanligt och jag tror att sanden lades under ungefär en kvart innan kalaset började eller så ;) Då Levis fyllde ett så sattes sista spiken i nya entrétaket ungefär fem minuter innan farmor och farfar kom tror jag =)
 
 Vädret var lite halvostadigt men vi var ute en stund så att ungarna skulle få leka....
 
De få dagarna då de var riktigt varmt så gick den lilla plastpoolen och dess leksaker varm...
 
Selma fick en älvklänning i födelsedagspresent, med tillhörande skor och smycken och den går fortfarande varm här hemma...
 
Augusti:
 
Vädret var ju sisådär den här sommaren men då inte detta gick att påverka så var det regnkläder på för att barnen skulle få vara ute och leka. Vi ska bygga en hel bildel här, men detta har inte hunnit påbörjats och för att inte barnen skulle behöva vänta i evigheter så skruvade vi (läs; Ken) upp rattarna lite fort på en regel och satte upp..
 
Selma älskade att plocka både hallon och vinbär och det tog ett bra tag på hösten för henne att inse att bären faktiskt inte fanns kvar längre, ngt hon länge hävdade bestämt.
 
Levis övade vidare på sina fotbollsskills.. =)
 
Bärplockning på hög nivå. =)
 
Jag skulle börja skolan och gjorde som jag i vanlig ordning gör, satte på mig kläder jag aldrig har annars. Tog lite kort på mig själv för att se så det såg okej ut det jag skulle ha. Man kan se stressnervositetsnivån i mina ögon ;)
 
 
September:
 
I September var det dags för den årliga släktkräftskivan, otroligt rolig tradition som jag är glad att min mamma håller i. Här syns hon sträcka sig upp efter det tyngre artilleriet (Haha vilket härligt gammalt uttryck).,.
 
 
 
 
 Elin är barnvakt och Levis får titta på medan..
 
 
 Selma får rida lite..
 
Lekställningen saknar bara nya tak, men ungarna älskar den ändå...  
 
Selma och Levis leker som tokar på baksidan, regn eller sol spelar definitivt mindre roll för dem än vad de gör för mig...
 
Jag och Elin tar med oss barnen till Sala stadspark och leker loss lite.
 
Jag tog med mig barnen och matade änderna då Elin och fåglar inte direkt är någon perfect match..
 
 
 
Levis till skillnad mot Selma då hon var liten, ÄLSKAR att gunga och hade kunnat gjort det i timmar, var han det minsta trött somnade han dock lätt där.
 
 
Jag och Elin åkte till mickelsmäss med barnen och fyndade samt gick på tivoli.
 
 
Oktober:
 
 
Xerox fyller sju år och får en riktigt uppskattad mysstund med Selma. Han och barnen är så himla snälla och fina med varandra. Visst ibland råkar han välta något av dem eller vifta en svans i ansiktet på dem då han blir så himla glad, men han skulle aldrig göra något medvetet... Fina fina vovve.
 
Världens bästa vän fyller 25 och jag släpar med mig båda barnen ut i skogen för att plocka naturiga saker då jag vill göra ett nytt slags födelsedagskort... =)
 
Jag och Selma går på bio för första gången, hon är supertaggad och är högt och lågt innan filmen börjar. Vi såg Sammy i 3D.
 
Levis får håret fixat för första gången innan det är dags för skolkort. Börjar bli en cool kille med lite attityd.
 
 
 
 Jag och Elin släpade med oss barn och hund upp till lillstugan i skogen och grillade korv, mycket mysigt...
 
 
 Vi fixade ett staket på baksidan... (saknas fortfarande lite, men det är i princip klart ;) Underlaget i vår trädgård efter allt regnande var stabilt som ni kan se =)
 
Hade en himla trevlig tjejmiddag hos Elin och jag lyckades ta det mest opeppiga kortet någonsin, vet inte riktigt vad alla sysslar med här dock....
 
Jag och Elin bakar våra livs första macrons (stavas det ens så?) De blev inte så snygga men väldigt goda, godast dagen efter faktiskt...
 
 Blev bjudna på Alfons Åberg-teater av Malin så vi gick tillsammans med våra Treåringar. Mycket bra och Selma pratade en hel del om Alfons sen..
 
November:
 
Dagis hade halloweendisco så sminkkunskaperna sattes på prov då det skulle sminkas fram en tiger.. Fick dock in snitsen sen då jag gjorde samma sminkning tre ggr totalt tror jag.
 
Levis var ett litet skelett dock utan mask eller smink för man fick inte se så läskig ut på dagis. I Orsa sminkade jag honom lite, men han hade rätt svårt att sitta still.
 
 
Fick mitt livs första fortkörningsböter, lite kul att man får den under den perioden i sitt liv då man faktiskt kör som lugnast totalt sett, men men. Satt och pratade i telefon med Sara om hurricane Sandy och då la jag tydligen allt fokus på det istället för vilken hastighetsgräns det var, ni ser ju vad allvarlig jag ser ut....
 
 
Kunde inte vänta längre utan planterade min första julgrupp under sista helgen i November, de hann dock blomma innan jul då så nästa år måste jag vänta lite till..
 
 
Jag, Ken och barnen åkte till Orsa och bara var en helg, vi hann dock med både tomteland och björnparken.
Detta var innan vi hade någon snö hemma så snöförtjusningen var stor hos Selma.
 
 
Isbjörnslekparken inne i björnparken, där spenderades en hel del tid på vägen tillbaka...
 
 
 
Så jäkla tuff att åka trots att han är så liten...
 
 
Jag tog äntligen tag i att köpa nya fönsterlampor till köket som jag velat ha så länge. Då jag städade undan julen nu i helgen så var det en fröjd att få ta fram dem igen.
 Malin och barnen kom över och tanken var att vi skulle gå upp till lillstugan i skogen och grilla korv, dock hade några jägare bott där över natten så vi fick gå hem igen och grilla korv på altanen och leka på baksidan istället.
 
December:
 
 
Barnen fick en paketkalender som var helt fullproppad med massor av alldeles för stora paket, att den höll var ett under, det var därför till allas lycka varje gång det försvann ett paket därifrån... =)
 
 
 
Vi byggde den första snögubben, Levis står i bakgrunden och är sur för att han bara ramlar hela tiden i den höga blöta snön. Vi fick göra ett snabbt och hafsigt jobb jag och Selma.
 
Ken körde runt barnen på fyrhjulingen en kväll, mycket uppskattat hos dem båda två =)
 
Jag och Selma passade på att baka pepparkakor en dag medan Levis sov (Han vaknade såklart halvvägs in i baket och var med och hjälpte till att äta lite deg en stund...) I bakgrunden kan ni se ännu en inredningside jag fick en dag. Fick för mig att jag ville ha en lite halvruffig plåt som anslagstavla över en liten del av köksbänken, Kenstackarn fick som vanligt i uppdrag att fixa detta, vilket han gjorde med bravur.
 
 
Selma och Levis hade lucia på dagis. Så mysigt och alla barnen var så himla duktiga att sjunga och stå still. Imponerande =)
 
Levis var med och stod där framme en liten stund, sen ville han hellre sitta hos oss.
 
Jag köpte en skidhjälm och glasögon till Selma för en del av hennes julklappspengar som hon fick, hon tyckte hon var tuff i dem och har prövat dem lite då hon har åkt skoter. Cooling, eller hur?
 
Jag och Elin tar och går ut i skogen för att lite snabbt och lätt fixa två stora fina granar samt en liten till Selma. Det var som vanligt ett lite större projekt än vad man tror. Det var dessutom ganska djup snö och ganska tungt, men lite mysigt ändå på något vis. Till nästa år ska jag dock se till att ha mer muskler och bättre kondis samt inte vara så jäkla varmt klädd...
 
 
Selma, Jag och Elin klädde granen, Ken fick göra de här otacksamma grejerna, fixa plast till Elins gran och bära in julgransfoten och sånt.
 
 Selmas lilla gran som hon mestadels klädde helt själv. Hon var otroligt nöjd med den och då Anna Sterner skulle lägga henne en kväll frågade Selma om hon inte ville ta kort på hennes gran.. Då är man bra stolt =)
Jag och Ken klädde på ungarna och bar ut dem i 6 minusgrader och knäppte ett par snabba kort på dem för att kunna skicka som julkort och dessa två blev resultatet...
 
 
 
 
 Selma sjunger vackert på julaftonskvällen, Akompanjerad av Isak på trummor och jack på flöjt, eventuellt kanske Kevin var med på piano också.. det var ehmmm... Ett ljud som bara en mamma kan tycka om, så kan vi säga =)
 
Sara och Jack myser på julafton,  
 Alla barn står förväntansfullt och väntar på tomten, varför kommer han aldrig? Isak hade flera olika teorier. Han kunde t.ex. ha dött, kraschat eller drunknat, Japp så är det, som tomte kommer man tydligen inte sent utan att ha riktigt, riktigt bra skäl ;)
 
Vem är mest förväntansfull. Jack, Selma eller Ken?
 
 Nyårsafton firades med Malin Svedlund m.familj, Hur mysigt som helst och Selma höll sig vaken enda till halv två någon gång och inledde det nya året med att sova till strax efter halv tio, en helt okej start om ni frågar mig ;)
 
 
 
 Summering:
2012 har varit ett himla bra år och vi har hunnit med riktigt mycket faktiskt både om man tittar som att göra saker som familj, fixa saker med huset och rent personligt då jag börjat studera och skolat in Levis på dagis och så. Det dryga med året har varit mitt halsont som har hållt i sig i över ett år nu, extremt drygt och begränsande, var dock hos specialistläkare idag och hon gav mig klartecken att träna om jag inte hade jätteont sen tog hon blodprov för att utesluta twar, känns riktigt skönt att jag äntligen tagit tag i det där.
 
I november bestämde jag och Ken oss för att vi skulle tänka till kring vår kost och vi bestämde då att vi inte skulle äta eller dricka något onyttigt (snacks, läsk, godis, fika osv.) förrän den tredje advent. Det har gått hur bra som helst och Ken har redan gått ner 13 kg! Helt galet fort har det gått för honom... För mig är det lite mer blygsamma resultat på 2,5 kg. Men jag är väldigt nöjd ändå. Nu 2013 är målet att träna lite mer men också att äta vad jag vill en helgdag i veckan.
2012 var också året då världens bästa vän blev med barn, jag längtar så tills den lille Bebisen kommer...=)
 
Detta har också varit året då jag äntligen har fått börja sova mer, underbart!
 
 
Förhoppning:
 
Förhoppningen inför 2013 är att jag ska bli helt frisk och barnen också för den delen, de har varit förkylda länge de med. Sedan vill och hoppas jag att jag ska klara av skolan bra och ännu mer balans kring studerandet. I sommar tänker jag vara mammaledig och det ser jag verkligen fram emot. Hoppas bara att det blir fint väder i år. I år ska vi också åka utomlands för första gången med barnen, ska bli otroligt roligt och jag längtar verkligen till det. Jag vill få mer kontinuitet i träningen och jag hoppas att halsen ska hålla sig på en okej nivå så att jag vågar träna samt att Ken ska  jobba såna tider så att jag kan åka iväg ibland och träna något pass någon gång i veckan. Det fungerar fint att träna hemma också men det är roligare att åka bort =)
 
Jag hoppas också att jag och mina vänner kommer hitta på riktigt roliga saker i år (Har redan en hel del saker inplanerade i huvudet) sen vill jag också göra massor av mysiga familjegrejer såklart.
 
Jag längtar tills Juni då Elin och Jontes lilla bebis är beräknad, kommer bli en riktig liten sötnos, blir perfekt att ha en bebis så nära till hands utan att behöva bli väckt på nätterna hela tiden. Perfekt!
 
Det här är utan tvekan det längsta inlägget jag någonsin har skrivit och nu ska jag gå ner och softa med min fina familj istället för att sitta här.
 
Tack allesammans för ett himla fint 2012 nu siktar vi på att göra 2013 till och med lite bättre...
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: elin

Gud vilket härligt inlägg! Sjukt kul att se allt som hänt under året i bildform:) jag är så glad att jag har dig min allra bästa och underbaraste vän!! Älskar dig! <3 PUSS!!

2013-01-03 @ 08:20:24
Postat av: Svägerskan

Vilket inlägg! Du räddade min kväll:)

2013-01-06 @ 00:00:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback