Namn och annat intressant

Sådär-nu var tvättstugan rensad, sorterad och ordentligt städad, blev riktigt fint faktiskt och jag är nöjd att jag äntligen tog tag i det. Nog för att jag gjorde det nattetid som vanligt. Men jag bara är sån. + att det gör ju att jag kan vara mer tid med Selma då hon faktiskt är vaken på dagarna och så kan jag göra sånt här när hon sover...

Idag har jag, Elin och Ken varit på Ikea (och Mio och Chili) Mycket trevligt och självklart hittade jag en del grejer som jag absolut behövde ha... tro inget annat =)

Nu har statistiska centralbyrån uppdaterat namnlistor efter 2009, och jag är väldigt nöjd med att Selma heter just Selma. Dels för att jag inte ville ha ngt topp tio namn så att det kommer att gå flera med samma namn i samma klass så att någon måste kallas efternamnet eller ett annat lämpligt smeknamn. Så var det för alla som hette Linda i min årskurs.  Men sen vill jag heller inte ha det mest konstiga originella namnet heller så att alla hela tiden måste fråga efter stavning och hur det ska uttalas och så vidare...

(Men man kan ju inte komma ifrån att några av topp-tio namnen är väldigt fina, eller hur?=) 

Selma ligger på 36 plats och det tycker jag är alldeles lagom. Namn som tagit sig in på listan 2009 är...

Vilda, My, Malva, Nicole, Greta och Rut och på pojksidan Elton, Mio, Dante och Ruben.

Såhär ser tio i topp ut för den som är intresserad... =)

1.  Alice         Lukas
2.  Maja         Elias
3.  Ella           Oscar
4.  Emma       William
5.  Elsa          Hugo
6.  Alva          Alexander
7.  Julia          Oliver
8.  Linnea       Viktor
9.  Wilma        Erik
10. Ebba         Axel



Intressant det där med namn hur det svänger.. Jag menar, hade någon frågat mig vilket namn jag hade tyckt var finast när jag var liten hade jag svarat Theres , för det tyckte jag var fint och det önskade jag att jag hade hetat, det var väl många av de tuffa brudarna i högstadiet som hette det när jag själv gick i lågstadiet.. =)
Och för några år sen hade jag inte ens kommit på namnet Selma tror jag... Men nu hade vi ganska många namn och valde mellan, men sen ska man ju komma överens också.... Men Selma tyckte vi om på direkten bägge två. Killnamn hade jag ett som jag var helt låst på och det tyckte inte Ken om så ibland blir det svårt.. =)
Nej om man skulle ta och lägga sig nudå kanske, så att man kanske kan somna innan klockan blir ett... =)

Ha en skön helg!


Mycket (kan inte nog betona mycket) intressant inlägg...

Ännu en dag i hemmet-check.

Det har varit helt okej att vara hemma idag också, säg inte att jag börjar bli nöjd med att bara hänga hemma?  Eller i och för sig vore det ju ganska skönt att vara nöjd med det.  Men min städning/rensning går sådär, blir bara småsaker gjort och sen leker jag med Selma istället. Men snart så...

Imorgon blir det dock ingen lugn hemmadag. Först ska jag till bilbesiktningen och be en bön för att bilen ska gå igenom.. =) Återstår att se hur det blir, men jag tycker att den borde göra det, dock är det första gången den besiktas så den kanske har massa dolda fel... Hoppas inte.

Sen ska jag iväg hem till Mia för hon fyller år, efter det ska jag hem och försöka få i mig lite vettig mat. Vid kvart över 6 kommer mamma och Elin kommer vid 20 över och då är det dags för dansaerobicsen-upp till bevis. Hursom så kan det inte gå sämre än förra gången.

Idag har jag träningsvärk från yogan. Det är första gången, men jag har även stått lite på min orbitrack och även styrketränat lite med hantlarna idag. Bra jobbat Jenny. Har tjuvkollat lite på vågen. Har inte hänt mycket där inte. Dock har jag fuskat två ggr denna veckan (intressant info va?) En liten sockerkaskbit hos mamma och en liten kladdkakebit hemma. Jag fixar inte att sitta och titta på när andra fikar.. Men men, det är väl bra att ha saker man kan jobba på. + att jag kommer aldrig bli en sån som aldrig fikar. Men en gång i veckan är ju max vad jag kan få äta vad jag vill tycker jag. Dock gick jag till mamma fram och tillbaka med Selma i vagnen, det blir lite drygt 3 km så det kanske jämnade ut det lite i varje fall..  Men som sagt att jag inte går ner måste vara för alla muskler jag lägger på mig... =)

Idag gjorde jag egen barnmat och Selma åt det relativt glatt så det var jag väldigt nöjd med. Dock gillar hon efterrätten mer och jag förstår henne, det gör jag också.

Sitter och slötittar på into the blue, inte den bästa filmen direkt men jag har det på i bakgrunden. Är det en kvinnlig sjukdom? att inte kunna göra en sak i taget? För om jag gör saker så gör jag nästan alltid flera saker på en gång.  Speciellt om det är tråkiga saker då gör jag massor på en gång. Typ städar, då ska ugnrengöringen på, tvättmaskinen och diskmaskinen ska igång, selmas nappar ska kokas, spray ska sprayas på så det kan verka. Toarengöring ska i så att det kan verka. Jag ska gärna prata i telefon medan jag städar också så att jag multitaskar lite och hinner med mina vänner. Det är perfekt att göra medan man dammar. Sen vaknar Selma och då vill man gärna vara klar med sitt lilla projekt och ha lite kvalitetstid.

Nu kom Ken in, han har varit och plogat mina föräldrars gård och väg, och även plogat här och kört in ved... Han är duktig han. Nu ska jag ha lite kvalitetstid med honom kanske. Han åkte trots allt innan jag gick upp och han kom inte hem förrän nu.

Ha det bra!

Yoga is the shit

Tyvärr ska dock yogan där jag går läggas ner... Så synd, men jag har ju ett tag på mig och tills dess så ska jag vara så grym så att jag kan köra själv hemma. Det är min tanke i varje fall.

(drömscenario) Selma kryper runt på vår stora gräsmatta och jag står mycket harmoniskt brevid och gör smidiga positioner med bra flöde. I detta scenario ingår inte att jag maniskt måste passa henne hela tiden för att hon annars skulle äta konstiga saker... Förresten, i sommar kanske Selma kan gå. Kan vi göra positioner tillsammans =) Jag är ju självklart vältränad och välmående också. Hallelujha =) 

Den här veckan har varit väldigt lugn. Jag har varit hemma och plockat och donat, dock så syns det inte? Varför är det så? Om jag bara snabbt kastar undan lite grejer och dammsuger och torkar så ser det jättevälstädat ut. (eller jättevälstädat kanske var att ta i, men det ser i varje fall helt okej ut.)  Men när man gör lite småsaker och rensar och gör lite mer detaljgrejer så syns ingenting. Kanske eventuellt bara ser lite stökigare ut. För tillfället har jag slut på dammsugarpåsar, beställde dock på nätet i förrgår så imorgon borde jag ha dem. Och då ska här dammsugas så det blir fint. Vill verkligen få jättebra ordning här hemma. Försöker få med Ken på det också, men det har varit lättare att få med honom på andra saker kan jag säga =)  

Jag är väldigt nöjd med mitt liv och mina vänner. Har väl världens underbaraste människor runt mig, både familj och vänner. Alla är så goa och fina på sina egna sätt. Behöver aldrig känna mig ensam i varje fall.. =) Tänk ändå vilken otrolig tur man har som har det så... Speciellt jag som inte tycker det är speciellt roligt att vara ensam. Jag kan gilla att gå hemma någon dag och bara umgås med mig själv och med Selma. Men efter några dagar måste jag åka och göra ngt annat och att jag och Selma bara kan åka en snabbis och umgås med någon av våra raringar är helt underbart!

Dock när man har ngt som man verkligen är nöjd med och riktigt glad för så börjar jag tänka på de som inte har det så. Människor som inte har så många vänner p.g.a olika val de gjort i livet eller hur de är som personer. Eller till de som förlorat sina nära och kära, som Haiti till exempel. Det är så hemskt och det känns så orättvist och att man inte kan spola tillbaka och ändra. Usch jag hoppas att landet får mycket stöd och hjälp och att det kan komma någonting bra ur allt det dåliga. Att de kan få högre standard än de hade innan och att medvetenheten blir större.

Sen tänker jag att jag inte ska tänka så att jag bara ska vara nöjd och glad med det jag har och inte jämföra. För det finns ju alltid någon någonstans som har det värre.  Men då får jag dåligt samvete för att jag inte ska tänka på det... Det är sjukt. Nu släpper jag bara detta...

(det här är en perfekt anledning till att jag inte ska skriva blogg på natten, jag blir alltid så "pratig" och fundersam på nätterna.) Ni som har haft nöjet att ha mitt sällskap på kvällar och nätter vet detta =) Jag babblar och babblar och sen säger man god natt tills jag kommer på ngt "viktigt" igen och sen fortsätter jag.. Stackars Ken får utstå det här då och då.. =) Och när jag jobbade kunde jag sitta uppe hur länge som helst och bara prata strunt.

Haha, nej om man skulle ta sig upp och sova då. Förstår inte hur jag fungerar, kan vara helt slut hela dagen, men på natten då är jag pigg. Går det någonsin att ändra om det där? Senaste 10-20 åren har jag varit nattmänniska. Skulle gärna vara morgonpigg eller mest aktiv på morgonen. Men icke.

Ha en härlig vecka nu alla underbara rara!

Så nöjd med mig själv...

och det mina vänner är bra!

Idag hämtade jag upp Sara och vi åkte en sväng till Västerås för en liten shoppingtur. Är så nöjd med att jag Shoppade det jag skulle ha och (nästan) inget annat. Ovanligt för mig överhuvudtaget att ha en bestämd plan. Jag brukar handla lite spontant och på känsla. Men inte denna gång. Jag handlade ett par aerobics-skor då det visade sig att jag bara hade ett par inomhusskor och de var så slitna att man kände lädret från insidan.. Har väl haft dem i nästan tio år ngt sånt.. =) Och dem hade jag gett 200 kr för så de var en bra investering.. Funderar på att kasta dem... =)  Ni som känner mig väl vet att jag älskar skor och ni vet även att jag har otroligt svårt för att rensa och kasta... Har massvis av skor.. Dock mest högklackade eller streetskor...

Köpte även hantlar som jag har tränat med nu på kvällen. Tränade nästan en timme här hemma så nu är jag helt slut och verkligen värd min vila. =) Vi släpade in vår gamla orbitrack också, kämpade väl på den nästan 20 minuter och det är sjuuuuukt jobbigt. Men shit vad vältränad jag kommer bli om jag gör det här lite då och då... Men om jag inte går ner i vikt nu så beror det helt klart beroende på alla muskler jag lägger på mig =) Så ni vet inför nästa fredag..  Fast jag hade ju tänkt mig ett halv kilo i veckan och har redan gått ner tre kg så jag har ju gått ner för 6 veckor redan.. Fast jag kan dock tänka mig att det kommer gå ner segt på slutet... Egentligen vill jag ju ner 13 kg från början så. Men det är jämnt och bra med 10 till att börja med..

Imorgon är det babysim igen.. Ska bli riktigt roligt. Imorgon är Ken med som vanligt också.. Härliga tider. 

Nu ska jag dricka te och spela kort. Ha en härlig lördagkväll! 


REEBOK HEXRIDE SHAPE W BLACK / BLUE
Dessa skor blev det-inte de snyggaste man skådat. Men sköna och praktiska med massa dämpning..


Liten Uppdatering.

Känner inte riktigt att jag har tid att uppdatera nu, men egentligen är det kodord för att jag är trött och oinspirerad.  =)

Hursomhelst en liten snabb uppdatering.

Vi börjar med det bästa av allt. Ni vet vad jag sa att jag skulle uppdatera om idag va? Vi började på 10 kg och jag kan med glädje och stolthet informera er om att nu står vi på..

Lång paus....
trumvirvel...
Reklamavbrott...
Trumvirvel...
lång paus....


7 kg!!!

Sa ju att grupptryck var en bra drivkraft. Inte konstigt att kändisarna håller sig i form... =)

Nej men faktiskt, jag är mycket mycket nöjd. Ser dock ingen skillnad men det är väl för att det går gradvis... =)

Igår var första passet på dansaerobicsen, Jag var i milda ordalag rätt värdelös, men här ska inte ges upp i första taget. Det är liksom inte min stil... Så målet inför nästa vecka är att bara vara lite halvkass =)  För det mina vänner, vore ett stort framsteg =)

Idag har det varit en väldigt lugn dag. Har rensat Selmas garderob och gått på en promenad. Men i övrigt bara lugnt.. Ska kanske laga till någon riktigt god middag till ikväll.. Det ska jag nog definitivt. Ska ringa och fråga Ken när han kommer hem så jag kan planera lite... 


 


Tog några bilder på en promenad förra veckan....





















Egentligen är jag inte speciellt intresserad av att titta på kort på natur, men de var roligare att fota än att titta på dem...

Nej nu ska jag göra ngt annat.

Ha en härlig helg!

Lite sorgligt, men bra ändå

Nu bor inte Garbo och Idefix här länge. Det är bra för att jag kände att fyra katter var lite mycket och de fick ju inte sova inne med oss sen Selma kom och sådär... Nu har vi "bara" Chaplin och Elvis kvar... som sagt lite sorgligt men bra ändå. Jag tror de kom till ett bra hem och det är väl det som får det att kännas bra ändå. Jag har aldrig någonsin sålt en katt och framförallt inte på blocket. Men de kom till landet, de skulle få vara både inne och ute det var två ungdomar i familjen, den ena tjejen var med och hon verkade verkligen tycka om katter. Hoppas att de trivs och att går bra... jag gav dem min mail och sa att de gärna får maila och berätta hur det går, vilket tjejen sa att hon skulle göra....

Usch lite ångest ändå... Men de har det nog lika bra om inte bättre där...

Har en riktigt gnällig liten fröken här, dags för lite nattvälling och sen läggdax för henne tror jag,..


Ha en bra vecka!

Såååå trött

Hela tiden. Har slutat amma nu också, kan det påverka kanske..

Jag kollar på ngt helsjukt program medan jag skriver det här. Övningsföräldrar heter det. Tror att det är tonåringar som typ får "låna"ett barn som de ska ta hand om, medan någon av deras föräldrar eller en "nanny" sitter i ett rum brevid och övevervakar och ger råd... Och shit vad pinsamt dåliga de är. Det är helt slut efter att ha tagit hand om barnet ( de är runt ett år) någon timme. De bråkar med varandra hela tiden. De behöver en paus och egentid efter bara en liten liten stund. De lämnar varandra med barnet för de orkar inte göra ngt själva. De går iväg till grannen och sätter sig och läser skvallertidningar i två timmar. Helt sjukt. Programmet började med att en av tjejerna satt och berättade hur många barn hon ville ha. Tror att det svaret har ändrats nu.

Min största fråga efter detta är: Vem lånar ut sina barn till detta??? De blir inte bra omhändertagna, de får bevittna massa bråk, den ena "mamman" välte vagnen med barnet i...

Okej, letade reda på programmet, såhär står det...

Fem tonårspar från olika delar av Storbritannien deltar i ett experiment för att se hur förberedda de är för det tuffaste jobbet av alla, föräldraskapet. Paren, som är mellan 16 och 19 år, längtar efter att bli självständiga. Här får de egna hem och under första veckan måste de börja jobba och uppleva hur det är att vänta barn och förbereda sig för sitt barns ankomst. När väl barnet kommit får de först prova att vara spädbarnsförälder i tre dagar, därefter byts barnet ut och de får på det sättet uppleva barns olika åldrar. Efter en månad är frågan vad de lärt sig och om deras förhållande överlevt det tuffa trycket. Och är de verkligen redo att ta steget in i vuxenvärlden?


Men fortfarande, vem lånar ut barnet?
I programmet jag tittade på nu så lämnade båda två barnet hemma och gick ut... Ansvarsfullt? nej. Skulle selma ens få vara själv med dem i fem minuter. Nej. De tog inte upp barnet fast det sökte kontakt och brydde sig oerhört lite överhuvudtaget. De brydde sig mest om att försöka klara sig undan så mycket möjligt. Det här var nog det värsta programmet jag sett på länge. Hoppas vid gudarna att detta avskräcker dem från att skaffa barn på mycket mycket länge. Ett par blev så osams så de pratade inte ens med varandra. Usch. Sjukt program.

Selma sover lite här så jag kanske ska passa på och plocka lite här hemma...

Förresten funderar jag på att göra en "elak" grej mot mig själv. Jag skulle ju må mycket bättre av att gå ner 10 kg, men eftersom min karaktär verkar ha tagit semester så måste jag ju på ngt annat sätt få motivation. Så jag tänkte grupptryck är ju en rätt stark drivkraft. Så från och med nu ska ni få följa mig från 10kg och ner. Pinsamt om det går uppåt då, eller står still.  Så nu börjar nedräkningen. Mitt slutmål är att ha gått ner detta till 22/6 då är Selma ett år och det blir ju ungefär 0,5 kg i veckan och det tror jag är rätt bra...  Så uppdatering runt varje fredag då... Så nu funderar jag inte längre, nu är det bestämt.



Nej Nu är Selma vaken, blev inget plockande.

Nu är programmet slut. Det var det sjukaste jag sett någonsin.

Ingen motivation eller inspiration till ngt för tillfället. Idag blir lugnt vi ska till mamma och pappa och äta tacos ikväll med det är det enda.

Nu ska jag gosa lite med snuttan.

Over and out.

Lite mobilbilder

Idag började äntligen familjen annorlunda. Kan man annat än att älska det programmet, blev så glad att min favortifamilj från Älvkarleby (visst var det väl där?)fortfarande är med... Riktigt mysprogram... Ska bli roligt att följa de nya familjerna också...

Idag fick Selma pröva att äta lite själv, hon tyckte det var jätteroligt, men efteråt fick jag sanera både unge, stol och golv... =)

Idag har varit en riktigt bra dag! Tina har varit här och bara slösnackat vi gick en sväng med Selma i pulkan också. Sen fikade vi lite. I örigt har jag mest lekt med Selma, Jag tror att Ken har fixat varmvattnet nu också så nu ska jag nog ta ett bad och läsa en bok... Här under kommer några bilder från idag och i fredags.

Ha en härlig kväll!



Här är min lilla snygging som äter själv. Eller kladdar själv i varje fall.. =) Men tro det eller ej, lite kom i munnen också...


En liten saneringspaus tills det var dags för efterrätten, då matade dock jag.



Här är Sara på lager 157

Lilla Nelson... =)


***********************************************************

Bilder på Selma (igen....=)



Min sötaste sötnos.
Okej Helgen i ord:

Fredags: Sara tog med mig på en roadtrip till glesbygdens glesbygd, med andra ord Svabensverk. De hade ungefär 30 fasta innevånare och man fick åka mil efter mil efter mil, på en pistad (det både kändes och såg ut så) smal asfaltsväg rätt ut i skogen. Mycket spännande, särskillt som jag höll en maxfart på 60 km på den vägen. Man fick inte vara otålig där inte. Hur som helst. Vi startade vår lilla tripp i Sala vid åtta-tiden och sedan åkte vi raka spåret till sågmyra och outlet 157. Outleten var riktigt stor och rolig... Och i äkta Jenny-anda så kom jag ju till provrummet med en 20-25 plagg sisådär- Varav några faktiskt satt bra och fick följa med hem =) Sara å andra sidan handlade i äkta Sara-anda vilket innebar att hon tog några få grejer som hon inte provade som fick följa med henne hem.
Jag lärde mig en hel del om Sara den dagen bl.a att man får inte säga emot när hon vill bjuda. Den blicken får mig att darra bara jag tänker på den =)  Att hon inte alltid varit vänlig mot anpassarna. Att hon har en ängels tålamod att vänta på mig, både när jag äter, provar kläder och kör bil.. =) Att hon inte riktigt har släppt raviolihistorien från sin barndom och att hon helt enkelt är underbar och generös.

Vi kom som sagt fram till en liten liten håla efter att ha kört i flera timmar och där fick vi träffa världens sötaste kattungar varav en skulle följa med oss hem. En liten liten Nelson, såååå Söt! Han skötte resan hem bra och satt mestadels tätt emot Saras bröst och sov.. Lilla skrutten.

Sen åt vi middag då vi kom till Sala och sen åkte jag hem. Har aldrig varit ifrån Selma så länge. 12 timmar blev det. Men det gick bra... Men man blev extra lycklig och glad då man såg henne.

I lördags så kom Elin hit. Vi pratade, gick en promenad. Lagade middag, pratade ännu mer och drack lite vin, sedan spelade vi kort till kl var närmare två tror jag. Sen sov hon här och i morse så smög hon sig iväg för hon skulle på brottartävling, jag sov och hörde ingenting jag.

Idag har jag fixat tvätten (Och det var inte lite, hade väl 5 fulla IKEAkassar som var tvättade och klara, men som skulle vikas och alla dessa jäkla strumpor som skulle paras ihop, finns det ngt tråkigare? ) Sen gick jag, Selma och Xerox en promenad. Har varit en ganska lugn dag idag annars. Nu ska jag och Ken spela kort så jag avslutar här.

Ha en trevlig vecka!

Evig optimist

Jag är med och tävlar om ett close up filter x10 här http://lindablom.se/

Tävlingen är i samarbete med TVspelsweb.se.

Och nu hoppas jag verkligen att jag ska vinna.. =) Det är nämligen så att jag aldrig vinner några såna här tävlingar någonsin. Men som den eviga optimisten jag är så tror jag varje gång... Att den här gången... Då smäller det. 

Återstår att se... =) 

Ha en underbar torsdag allesammans!

  

bebishull och mammahull... varför kan det inte vara lika oemotståndligt?

Nu har Selma precis ätit klart, idag åt hon couscous kyckling och tomatsalsa till varmrätt och till efterrätt blev det päron och persikapuré. Lika mycket efterrätt som varmrätt... Ibland skulle det vara väldigt härligt att vara bebis =)

Idag var Malin och Tessan med bebisar här, vi åt lunch och pratade lite, var trevlig som vanligt, blir dock extra irriterad för att jag är så trött. Är inte riktigt mig själv. Drack blutsaft hos Tina igår och placeboeffekten var stor var uppe till halv två satt och sydde ihop lakan till fotobakgrunder... tur att man lägger tiden på ngt viktigt... haha=)
Nej men nu ska jag försöka ta järntabletter varje dag och se om det blir bättre annars får jag väl söka för det..

Här kommer lite bilder från idag...


Mammor fokuserade på sina barn... =)

 
En sovande Melvin, Malin, Tessan och Meja






Söta, glada Meja, tittar ni noga ser ni en liten tand där nere också... =)

Egentligen hade jag tänkt åka och duscha, dock så startar inte audin. Och Ken har lilla bilen in till Sala för han håller på att göra en grind till vår källartrappa...att det blir gjort känns dock väldigt bra. Vi har ju inget varmvatten hemma och har inte haft på en vecka. Får se hur jag ska lösa det.. Kanske kan jag få mamma att komma hit och jag kan få ta hennes bil dit och duscha. Får väl se, jag ska ringa henne när jag lagt Selma... Om hon vill vara lite barnvakt, återstår att se..

Nej shit vad trött jag är. En dusch skulle nog helt klart pigga upp...

Ha en skön kväll!

P.S Tänk sen vad mycket fint jag kommer göra när jag har införskaffat lite studioutrustning och ett bildredigeringsprogram. Redigerade ett kort här lite snabbt...Titta vilken skillnad det blev...


Visst blev det fint?

Starstruck hahaha

Har haft lite vuxen kvalitétstid, vilket innebar en ensam inhandling.. Weee =)
Nu är i varje fall skåpen fyllda igen och det känns alltid skönt.

Idag var jag till bvc och vem vet varför jag går dit.. Rådet- Smörj. Som om inte det är det enda jag gjort de senaste tre veckorna. Fick dock en läkartid så en läkare ska titta på hennes hud och säga vad vi ska göra.  Bara hoppas att vår lilla plutt blir lite mjukare snart. Lilla torris...

Innan bvc-besöket var det fika hos Johanna, riktigt trevligt som vanligt och tiden bara susade förbi. Efter bvc var jag hem till Tina några timmar. Så dagen bestod mestadels av att fika och prata skit. En härlig dag med andra ord.

Imorgon kommer Tessan och Meja, Malin och Melvin och kanske även Johanna, Hannes och Maja hit på lunch. Ska bli roligt, får se om någon ställer upp och modellar lite fint så ska jag ta några bilder till er...

Tog några på mitt lilla hjärtegull idag, vänta, jag laddar upp några på en gång.


Här är världens finaste raraste lilla gullunge


Här är samma fina rara gullunge, dock på dåligt humör efter det att hon tappade balansen. Går fort i svängarna hos den här fröken. Men hon är glad nääästan jämt. När hon blir arg/ledsen blir hon det fort och det går över lika fort. Världens finaste.



Haha, visst är hon för go?

Här är hon påbylsad och färdig att åka, när man fått på henne overallen och alla tillbehör står armarna rätt ut och ingenting kan hon röra, men just nu har vi -27,5 grader här så det gäller att klä på--.


Hon ser rätt uppgiven ut där hon sitter utan att kunna röra sig...



Idag har jag varit mycket duktig, bad om banankartonger på Åkrahallen och sen har jag sorterat upp alla julgrejer, så jag har fem fulla kartonger (har ju sparat adventsljusstakarna framme så det kommer att bli sex stycken när jag är klar...) De är kategoriserade advent, tomtar, julgran, julgran, och blandat, sen kommer det bli en advent till...

Idag när jag var inne i Sala så skulle jag hämta ut ett paket på okq8, när jag skulle parkera så öppnade en kille sin bildörr (en flashig merca) ut ramlar en unge mer eller mindre, men mannen får tag på barnet. Jag vet inte varför, men ungen hade blond page och jag kom genast att tänka på madeleine Dunn (ni vet det "kidnappade" brittiska barnet) konstigt att jag kommer att tänka på detta överhuvudtaget, jag tror inte ens att det barnet lever, hur som helst, jag parkerade framför den flashiga mercan, och eftersom jag tänkt såhär så tittar jag lite nogrannare, ser då att det är Måns Möller och hans barn. Han säger sedan till sin son "Viggo, följ efter flickan där, gå dit flickan där går. Flickan är alltså jag.  Egentligen vill man ju bara säga hej eftersom det känns som om man känner honom eftersom man sett honom på tv så ofta, riktigt så lantis är jag dock inte. Log bara lite mot sonen och gick in och hämtade mitt paket. Under tiden hann hans lilla Viggo in bakom kassorna och titta lite så även Måns fick gå in där och hämta ut honom. Spännande va? Jenny träffar kändisar på lokal mack. En tidningsrubrik för Sala allehanda imorgon kanske. För att fylla ut lite. Nej nog berättat om mitt otroligt intressanta liv,

Nu ska jag plocka lite sen ska jag gå och sova.

God natt!

Snabbt

Det får bli ett snabbt inlägg. Väntar på att Ken ska bli klar och komma in så att jag kan ta mig en tur till Sala och handla lite, Ica i Heby var stängt. Sjukt drygt och inget jag hade räknat med. Nu är det så att jag ska ha Malin, Tessan och ev Johanna med bebisar här imorgon på lunch. Kan vara bra om jag har ngt att bjuda på.

Nu kom Ken in, dags att bege sig. Ha en skön kväll, själv ska jag krypköra mot Sala nu.

Tjingeling.

När ska jag lära mig..

Hmm. det här inlägget skrev jag för tre timmar sen men av någon anledning blev det ej publicerat.. Låg i varje fall sparat (inte för att världen hade saknat detta underbart innehållslösa inlägg. Men varsågoda.)

Jag kan aldrig komma i säng i tid, igår började sikko när jag preciiis skulle gå och lägga mig... Jag gillar Michael Moore, tycker hans andra två dokumentärer har varit väldigt bra... Och så även denna, självklart är de lite vinklade efter den poängen han vill ha fram. Men allvarligt talat USA vilket jävla land. Inte direkt så man skulle vilja bo där... Frankrike dock, verkade vara ett otroligt trevligt land att bo i.. Man hade minst rätt till fem veckors semester även om man var deltidsanställd. När man fick barn kom en hem till en en gång i veckan i fyra timmar och sen fick man hjälp med det man behövde, det kunde vara att vika tvätten eller ta hand om barnet så man kunde göra ärenden... Lyxigt eller hur?  De har ju även 35 timmars arbetsvecka och arbetar man mer får man också mer semester...

I Usa däremot, de som frivilligt var vid ground zero (efter 11/9) och hjälpte till, många av dem fick problem med luftvägarna och lungorna, men deras försäkringar gällde inte då de inte varit anställda av staten att vara där.  Men hör och häpna de på guantanamo basen (där många sas vara starkt förknippade med al quadia, hur de nu stavar) de hade tillgång till den senaste sjukvårdstekniken och de hade en sjukvårdsperonal på fyra interner. bra prioriterat. De känns som att de borde ha sjukvård allesammans. Helt enkelt så borde de ha samma system som andra stora delar i världen. Högre skatt, billigare sjukvård.

Jag är glad och tacksam att bo i Sverige. Det enda jag tycker man borde ändra är att även tandvården borde vara kraftigt reducerad i pris, precis som sjukvården.
Men i stort sett är jag väldigt nöjd.

Nej nu ska jag fortsätta fördriva min dag med att slappa, det går sådär. Ser bara saker jag borde göra och ta tag i.. Får väl se hur länge jag lyckas.

P.S(Haha, eftersom jag vet hur det gick nu så kan jag ju säga att det inte gick så bra, jag tog en städsväng och sen började jag att sätta in kort i ramar... Och nu ska jag laga mat, försökt få tag på mina föräldrar om de ville komma hit, men jag vet inte riktigt vad de håller på med... jaja. D.S)

Ha en skön söndag!

Lite bilder igen då...

Ny kamera...testing testing....



Halsband från uställning, osäker vilket märke...

Xerox fick vackert ställa upp som modell.... Vilket nog alla i min omgivning kan räkna med framöver... =)



Sara har ju tjatat såååå om att jag ska lägga upp dagens outfit, så varsågod Sara här kommer den... =)
Tröja från Only
Jeans från Only

Gjorde jag rätt nu Sara?  =) Hahahaha




Selma i pyjamas fick också modella lite...

Pyjamas från barnens hus =) haha...

Modeblogg kanske är min grej... nej jag bara skojar, tro mig.. Annars kan ni vänta er mysdress inköpt på intersport imorgon... =)

Imorgon ska jag verkligen försöka att slappa litegrann, har varit lite mycket ett tag känner jag, jag är faktiskt riktigt trött, kanske är järnvärdet eller ngt...

Kanske kan bjuda hit mina föräldrar på middag för de kommer hem från Orsa imorgon och kanske inte har så mycket i kylskåpet själva...

Idag var jag in till Västerås där jag hämtade upp Karin på station, det var riktigt riktigt roligt. Karin träffade jag i Norge 2003 då vi båda var där som au pairer.. Vi har hållt kontakten lite sådär då hon har pluggat i Luleå. Vi åkte till Ikea och Hälla en sväng åt lunch och babblade lite. Det var roligt att träffa henne igen. Synd bara att jag känner mig så himla trött.

Det var inte nå roligt att vara ute och köra bil idag det var verkligen snorhalt ute idag, såg en bil som kört av rätt rejält och sen var bärgaren där med en lång kö som följd. såg även en hel del spår efter bilar som kört av.
Min nya grej har blivit att köra som en tant, förut kunde jag vara rätt gasglad, men inte nu längre. Med selma i bilen så kör jag så försiktigt försiktigt. Vilket retar gallfeber på många medtrafikanter kan jag lova... (och ärligt talat vet jag lite hur de känner) Men jag kan inte förstå dem som kör jättefort när det är så otroligt halt ute som det var idag...

så "Tant i trafiken" det är jag framöver... =)

Nej nu ska jag ge Selma sista vällingen och sedan ska jag se lite på harry Potter, ikväll ska jag i säng tidigt, det är planen i varje fall...

Ha en härlig lördagkväll!

Nyår och nya mål =)


Mina sötnosar =)

Sådär då, då var det ett helt nytt år... Och det känns helt precis som vanligt... =)

Gårdagen var riktigt trevlig vi spelade spel hela kvällen förutom då vi lagade mat och åt.. Till förätt hade vi toast skagen (väldigt originellt) Fast vi gjorde skagenröran själva och då är det så grymt gott, (Och när jag skriver vi så menar jag Elin =)


Våran förätt....

Till Varmrätt var det oxfile och potatisgratäng (även detta Elins skapelse) Och det var så otroligt jäkla gott. Köttet var Perfekt!


Elin kollar köttet....

Till Efterrätt hade jag gjort vit chokladmousse som toppades med jordgubbar som fått legat och dra i lime och socker och även kiwi. Också de otroligt goda.


Efterrätten....


Här är det galenpanna som gäller, Spelet som Elin regerade i =)

Andra spel som klarades av var tabu, tp och plåtjohanna. Att spela spel är verkligen underskattat och ngt jag helt klart vill göra oftare.

Vi hann även med att äta en hel del ost och kex samt vindruvor. Sjukligt gott var det... Vi hade inga raketer för man brukar se alla andras så otroligt bra här ute. Dock var inte förutsättningarna för det så bra i år, Men vi stod ute och hörde smällarna och skålade i champange.
 

Direkt då Elin och Jonte kom ville jag testa min nya kamera så de fick glatt posera... Jag tycker inte om att lära mig ny teknik, men jag ska lära mig den här kameran riktigt bra så är det bara...  
Jonte, Selma och gudmor Elin


Jonte var på bra humör...

Halv fem kom vi i säng och det råkade naturligtvis sammanträffa med att Selma vaknade pigg och glad (hon hade sovit sen åtta någongång...) Dock så gick vi bara upp och bytte blöja så somnade lilla snuttan om. Sen vaknade hon halv tio så då gick hon och jag upp och gjorde frukost tii gänget. En frukost med massor av olika saker så som det ska vara på nyårsdagen. Vid halv tolv åkte Elin och Jonte hem för hon skulle inventera på willys med sitt lag. Tack för en härlig nyårsafton!

Igår på dagen var det bra stressigt för av någon anledning så har vi inget varmvatten, jag tänkte naturligtvis att jag skulle duscha som en viking (det vill säga uthärda kylan) Ken tänkte inte ens över det förslaget utan vi åkte till Morgongåva där hela familjen utnyttjade familjen Dabäcks gästvänlighet, vilket innebar bad för Selma, dusch för mig och Ken och sen en fika på det...

Just nu är Ken ute och plogar och jag har lagt in lite kort på datorn så att ni ska få se lite bilder från igår och idag...


Selma hade finklänning...Visst är hon bedårande?


Jag och elin hade klänning (såklart.)

Jag avslutar med en bild jag tog på Selma i förmiddags. Djup koncentration är rubriken =)
Lilla hjärtat..

Nu ska jag leka lite med Selma för hon har snart ätit färdigt här (jag multitaskar och skriver men en hand, oerhört kvinnligt faktiskt..)


God fortsättning på er!