Lilla gumslelumman-ett sjukligt blogginlägg

Min lilla sötgris är sjuk, då jag äntligen är feberfri så har hon fått feber..lilla skruttan, hon är helt slut, men ändå sitt glada lilla charmiga jag och det är så.... vad ska jag säga...naaav. Om ni förstår.  (amerikanskt publikljud då någon är söt...)

Själv håller jag på att hosta upp lungorna och det är inte frivilligt...

Själv har jag ägnat mig åt partiprogram (Japp jag är ute i god tid) bland det värsta jag vet är när folk diskuterar saker, fast de har väldigt väldigt lite på fötterna, och ja jag är sån själv också, man har en uppfattning som är grundad på ngt man läst eller hört men det är en sån liten procent av allt oftast. Men man vill vara med och prata, tycka och tänka. Som t.ex Sverigedemokraterna, nästan alla har en åsikt, nästan alla jag pratat med har ingen aning om deras partiprogram och de olika frågorna de skriver om.. Och även jag har diskuterat detta (utan att kunna speciellt mycket) hävdat att de är gamla rassar hela bunten och att det enda de vill är att införa dödsstraff och skicka hem invandrare. Och helt fel tror jag inte jag har i det heller. MEN allt är inte dåligt. För det första är mitt intryck att Jimmie Åkesson är grymt smart (här finns också en risk att han är otroligt manipulativ, och jo, troligtvis, han är ju politiker också...) Han känns ärligt talat läskig tycker jag.. Men trots allt jag tycker är så hemskt och dåligt så...  (de har ju bara handlingsprogram för invandringen eller utvandringen av invandrare kanske man ska säga... det andra är ideér)

Några bra saker de vill införa är...

Pensiongrundande bidrag till föräldralediga och det är verkligen inte helt fel, de vill göra det mer förmånligt att gå hemma och ta hand om sina egna barn ( de är lite kristna bakåtsträvare i mångt och mycket...) Men sålänge det gynnar mig så är det ju bra eller hur? Och just den här saken tyckte jag var bra, de skulle även göra skatteavdrag till föräldrar  och annat förmånligt att skaffa barn är ett stort + i deras parti ( Om det är svenskt vill säga, och där kommer en till dålig sak till de vill inte att man adopterar från länder långt bort) skriker lite rasse om det.. 

En sak i deras partiprogram som är både bra och dålig är att de vill införa megans lag. Och för er som inte vet vad det är så är det att man kan se vart t.ex. dömda pedofiler bor. Fördelen är att man mer aktivt kan skydda sitt barn och det vore ju jäkligt bra. 


Nackdelen är att om den "f.d" pedofilen faktiskt blivit botad (Jag vet att många säger att man inte kan bli botad, men jag utgår från statistik och den säger att endast 2,9 procent återfaller i brott under en uppföljningsperiod på 5 år. ) Ska dock tilläggas att det är de som äter medicin, då det verkar omöjligt att annars få bort den sexuella dragningskraften... Har inte fått fram hur det är för de som inte äter medicin...  Ehm hursomhelst.  Om det nu är en pedofil som är "medicinbotad" så skulle ju han få det väldigt svårt att komma tillbaka in i samhället jag tror människor i stort skulle frysa ut en sådan person. Så den lagen har helt klart både för och nackdelar.. Den används på ställen i USA.


Helt sjukt faktiskt (inget med det här att göra, men ändå...)
"För att klassas som pedofil måste den sexuella dragningen vara starkare mot barn än mot vuxna". Tänk om dragningen är lika stark, är man inte pedofil då? Är man bara lite ambivalent? Det är ju helt sjukt!

Ngt som är ännu sjukare är att det finns organisationer som aktivt jobbar för att pedofili ska bli mer accepterat i samhället och att det är ngt som är naturligt.. Alltså ibland blir jag så arg när jag läser saker att jag inte vet vad jag ska ta vägen... Vad är det för människor som aktivt jobbar för en sån sak? Pedofiler troligtvis, USCH!

Andra bradåliga saker är skolfrågan, om någon stökar och bråkar så flyttar man den till en annan skola, Det är ju bra för de duktiga och snälla eleverna, men frågan är hur mycket man lär stöka och bråka för att få flytta? Om man blir flyttad direkt eller om man faktiskt får en chans att ändra sig? Vad de tycker är allvarligt stök och bråk och inte..m.m Men som idag när man flyttar på mobboffrena, det känns fel, det känns ju som om man vill flytta mobbaren/mobbarna...

Idag tittade jag på tv hamnade på tv4fakta och ett program om ungdomar som efter användade av medicin tagit livet av sig, Det var verkligen sjukligt hemskt.. Sökte på namnet på medicinen och fick upp att den på svenska heter Seroxat,  vet att jag delat ut den till klienter. Tydligen så är en biverkning av denna att man får självmordstankar och självskadande beteende. Då tänker man ju att den borde förbjudas eller att det är ytterst ovanligt typ en på några miljoner eller så.. Men jag gick ut och tittade på fass och...

"I studier med Seroxat hos patienter under 18 år, var vanliga biverkningar som förekom hos färre än 1 av 10 barn/ungdomar följande: ökning av självmordstankar och självmordsförsök, självskadande beteende, fientligt, aggressivt eller ovänligt beteende, aptitlöshet, skakningar, onormal svettning, hyperaktivitet (överskott på energi), upprördhet, känsloförändringar (inklusive gråt och humörsvängningar)."

Varför Varför VARFÖR förbjuds inte medicinen?!?!?!?! färre än 1 av 10 som om det skulle vara lite?!

Detta programmet handlade om föräldrar och deras barn, vissa hade lyckats (ska man verkligen skriva lyckats?) tagit livet av sig men det alla hade gemensamt var att de hade försökt. Sjukt.

Konstigt egentligen att man säger saker som lyckat självmord? Det är inte så jävla lyckat. Lyckats tagit livet av sig.. Man säger ju faktiskt så. Sjukt.

Som sagt Selma har varit sjuk idag och då har jag mer tid att göra saker. Detta har jag ägnat min tid åt. lite sjukligt det också...

Idag var det en sjuk blogg helt enkelt. Ha en Kry helg!

    = 
  ??

Jag missar ju allt!

Att vara sjuk är ju verkligen helt värdelöst (en självklarhet kanske). är inne på min tredje dag med feber, ev t.o.m fjärde, och det är så tråkigt. Idag skulle vi haft mamma/bebis-träff här, den fick jag ställa in... Ikväll skulle jag på tjejmiddag, den kan jag inte åka på. Imorgon skulle jag ha inredningsparty här, men det fick jag flytta fram.... så jäkla tråkiiiigt. Har jag otur är jag väl frisk tills på fredag då jag ska på begravning. Massor av positiva saker på en och samma vecka.. SÅ tråkigt.

Inatt vaknade jag av ett gallskrik, det var Selma som lyckats fått in nappen bakochfram (bakåfram?) sedan har hon bitit ihop över den, inte skönt för lilla gommen det inte.. Stackarn..

Idag ska jag ta ett bad och sen sätta på mig en hel mundering med varma kläder och tofflor för att titta på greys anatomy i lugn och ro....

Jag är helt bebishög känner jag, skulle kunna skaffa ett helt gäng ungar och jag är så avundjuk på alla som är gravida... Samtidigt så drömmer jag om att kunna sova på mage, gå ut och dricka vin och tokdansa med Elin.. Samt att kunna ha normala kläder som inte är ammnings eller gravidanpassade... + att jag är jäkligt nöjd med hur allting är precis just nu! Jag får sova relativt bra och jag tycker så oerhört synd om dem som inte får det,,, Skapligt drygt att bli väckt var tredje timme fortfarande, det går ju bra ett tag. Men man blir ju rätt galen om man aldrig får sova.. Men i framtiden vill jag helt klart ha fler barn... Katrin Zytromierska ska ha barn.. Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig känner jag..

Det är drygt nu när man är sjuk, när jag väl har somnat så vaknar Selma, och om jag hostar så vaknar hon till så våran sömn är lite sådär just nu, men förhoppningsvis ska vi väl vara friska snart...


Selma håller för tillfället på att rulla över på mage för att bli tokförbannad då hon väl hamnar där. Knas.

Nu ska jag ta och kalka av vår kaffemaskin.

Ha en trevlig och förhoppningsvis kry kväll!

Babysim=slödag

Shit efter en dag som inleds med babysim, så är man helt slut. Helt macho ska jag även tillägga att babysimmet håller på i 30 min... Vilken uthållig mamma man är =)

Som tur är blir Selma också trött så det är helt okej, vi sov en stund på förmiddagen...

Selma fick en ny kusin i morse, en liten Saga. Hoppas att de får mycket roligt ihop sen... Ska bli så roligt att åka och hälsa på och titta på lilla tjejen.  Bebisar är ju helt underbara och det overkliga är att de bara blir mer och mer underbara hela tiden...

Idag skulle egentligen pappa och Ken ha tävlat i folkrace, men det blev inställt pga det dåliga vädret...

Ikväll är det ensam mamma söker, tänkte försöka baka lite bröd innan det så blir det lite té och macka till tv:n mysigt det... =)

Idag har jag bytt gardiner på övervåningen, blev inte så bra, men jag var inte nöjd innan heller, det får hänga tills jag får bättre inspiration.

Har satt upp en tavellist i sovrummet och fixat lite..

Den här veckan är det först bebisträff här hemma och dagen efter är det inredningsparty, vore ju lite roligt om det såg hyfsat ut här hemma.. Men jag får nog nöja mig med att ha det städat och rent om inte inspirationen infinner sig innan..  Nedervåningen är väl hyfsat ok, men vi har ju fått upp två nya hyllor och de har jag inte fått till som jag vill ha. Men som sagt, vi inväntar inspirationen...

Nej detta var en oinspirerande dag... Ska ta och kolla mina traderaauktioner sen ska jag fixa till lite mer där uppe... Selma somnade precis till i soffan...

Ha en härlig kväll!

Foto

Idag har vi varit och tagit kort.. Tänkte att jag skulle visa er några av dem... Det är dock ca 100 st kort vi tagit... Det var roligt fast jobbigt.. Lilla Selma tyckte att blixten var sådär halvrolig att få i ögonen hela tiden och ser därmed rätt bestämd ut på de flesta bilderna.. Men så är det, man kan inte styra över en fyramånaders donna.

Här får ni se några bilder i varje fall....

De är så söta mina älsklingar...=)


Hela familjen...








Nej nu är klockan halv två och Selma vaknar väl om någon timme och ska äta... Lika så bra att jag går och sover...Moget resonemang va?

Imorgon har jag ingenting planerat, inte vad jag kommer ihåg i varje fall... Känns riktigt riktigt skönt. Ska försöka plocka i ordning lite på övervåningen och kanske kan jag hinna måla klart mina ljuslyktor som jag vill hänga upp... Men som sagt jag har inte planerat någonting så allt jag gör blir en bonus. Är det fint väder ska jag se till att jag, Selma och Xerox tar en långpromenad...

Nej nu är det sovdags för mig...  God natt allesammans!


Media och Jehovas vittnen

Nu var det otroligt längesen jag skrev ngt här, och det finns ju inget tråkigare än att gå ut på en blogg som inte är uppdaterad på evigheter så ursäkta för det..

Som vanligt har det varit fullt upp... Jag och Ken har hållt på och fixat här hemma vilket har resulterat i en ny hylla i Köket och en i vardagsrummet, jag har även gjort en ramvägg och framkallat kort..

Ska ta några kort med mobilen tills nästa inlägg så att ni får se...

Har börjat att sitta vid datorn nere i vardagsrummet nu, beställde mobilt bredband från tre och jag är mycket mycket nöjd... Så skönt att sitta här istället för öppe i vårt datarum som är renoveringspåbörjat... Bara Ken blir klar med pannrummet så ska vi ta tag i det rummet, sen är det dags för alla lister är det tänkt... Jag tror det kommer att göra rätt stor skillnad att få upp alla lister och foder... Konstigt att det alltid blir sådär.. så fort tapetseringen är klar så börjar vi på ett annat rum.

Och som vanligt är målet att det ska vara klart till jul (det blir det aldrig..) Jag ser verkligen fram emot jul i år... Kan tänka mig att lillan kommer att älska julgranen och pyntet som lyser och glänser...

Förra året hade vi ingen julgran ( vi hade ju hos mamma där vi firade, men inte hemma) Och det mina vänner är kors i taket... Första året då vi bodde i det här huset så hade vi enbart en madrass på golvet (alla möbler var kvar i det andra huset för visning) Men även då skulle jag in med julgran och pynt, vi hade börjat riva tapeter i det rum vi sov i så vi hade inte ens tapeter på väggarna. Men pyntad julgran...Självklart.

Idag är det Mammaträff hos Bettan i Heby, Malin kommer hit så ska vi samåka härifrån, i övrigt så tänkte jag ta det otroligt lugnt idag.. Har haft ont i halsen och haft lite huvudvärk i några dagar, drygt.

Imorgon är det gravidyoga som vanligt och jag tessan och malin brukar gå och äta någonstans efteråt..Så det är alltid trevligt.

På Fredag ska jag, Ken och Selma till Sthlm och ta kort... Jag hoppas verkligen att några blir bra så att man inte gör det helt i onödan... Dock så känner man ju egentligen att man skulle vilja gå ner tio kg till först.. Men det går ju inte så fort och jag vill ta kort nu.. Men jag håller tummarna för att fotografen vinklar kameran rätt...

 Igår var det torsdagsklubben här ( haha, jag skrattar inombords varje gång jag skriver torsdagsklubben..)Vi åt snittar, varm smörgåstårta och chokladpudding. Tittade på desperate housewifes och pratade massor som vanligt. Det var en riktigt bra idé det där, annars blir det liksom inte av att man träffas, men nu träffas vi en gång varje vecka och äter god mat och bara pratar strunt och det är helt underbart.

På söndag ska vi till sthlm igen för då ska Ken och Pappa köra folkrace och så som de har hållt på och psykat varandra i ett halvår inför detta nu så kan det bli väldigt spännade, det är inte så lite prestige i det här förstår ni.
Mamma hejar på pappa så jag lär ju självklart heja på Ken, Fast jag tror att de är ganska jämnbra faktiskt.

Har ni tänkt på vad media alltid blåser upp olika saker.. Ett tag var det naturkatastrofer sedan fågelinfluensa, att fåglarna plockades levande på dun till olika leverantörer i Sverige, svininfluensa. Ett tag var det psykvården, fängelserymmningar, löner och bonusar. m.m Och sen helt plötsligt bara försvinner det, jag menar t.ex. dunet, Är det någon som har kollat upp att Jysk inte längre har det dunet? Nej. Är det någon som varit på dessa farmar och kollat om de slutat upp med att göra sådär? Det tror jag verkligen inte, tror att det fungerar precis likadant, bara att de nu får göra det ifred istället.

Jag kommer ihåg att efter tsunamin började tidningarna rapportera om alla naturkatastrofer och kraftiga oväder, vilket (tills man tänkte efter) fick en att tro att det hade ökat hur mycket som helst.. Men det var ju dock bara vad de valde att rapportera om.

Igår fick jag återigen ett inte alls särskillt uppskattat besök från Jehovas, Jag och Selma låg och sov lite middag då det knackade på dörren.. Drog på mig en filt och gick och öppnade, och jo men visst, där står gubben från förra gången, nu med sällskap. Han ska ge mig vakttornet och vill att vi ska diskutera lite existensiella frågor. Förklarade mycket tydligt att jag inte var intresserad och stängde och låste min dörr.. Hoppas verkligen att han inte kommer tillbaka nu..
Han måste ju vara otroligt ambitiös (läs; äkta fanatiker) för det är ju inte så att jag bor speciellt centralt direkt.. Men även vi i urskogarna måste väl frälsas antar jag.

Nej nu ska jag ta och titta hur det går i mina traderaauktioner.. Det blir lätt ett beroende det här känner jag.

Ha en trevlig dag!


Bikiniångest har fått en helt ny innebörd...

Idag var det firande av tvillingarna.... 16 år... Tiden går fort.
I övrigt så var jag ner en sväng på Sala idag, handlade lite leksaker till lillan och även lite kläder till henne.. Några badankor köpte jag också...

Imorgon är det bebissim som gäller och det är helt otroligt vad jag ser fram emot det.. En av Selmas favoritsysslor är ju att bada så det ska bli roligt att se vad hon tycker om att vara i en stor bassäng istället för i en liten balja...

Efter det ska jag direkt hem till Sara och där är det smyckesparty.. Ska amma lillan och sen tar Ken med sig henne och eventuellt Jack med sig hem tills de får komma och hämta mig...  Ska bli roligt.

På Måndag så ska jag vara barnvakt till Jack och Kevin några timmar på kvällen.. Hoppas att Selma är på bra humör.. Kan nog bli lite stressigt annars.. Men jag tror ju att jag vill ha tre barn så det kan ju vara spännande att prova på...=)

Är helt sjukligt trött idag.. Ska nog packa färdigt inför imorgon och sedan göra mig i ordning för sängen och lägga mig och läsa ett tag.. Läser camilla läckbergs nya för tillfället...

Spelade lite gitarr nu på kvällen, hade några nya låtar jag ville testa på..  (med nya menar jag såna jag inte spelat förut...) Spelade dear mr president och please dont leave me med pink.. även about you now (är väl sugarbabes från början, men jag gillar versionen med timo...) 
Vi kastade ju ut vårat piano när vi påbörjade renoveringen på övervåningen.. Känns riktigt tråkigt då jag älskar att spela och sjunga på det, gitarr är inte alls mitt instrument på samma sätt....

Nej nu ska jag gå och packa inför imorgon.. det är ju så mycket som ska med... =)

Haha, det är en intern grej.. Har ni tänkt på hur ofta småbarnsföräldrar säger det... " det tar ju sån tid att komma iväg nu för tiden, det är ju så mycket som ska med.." Det kan vara någon som bara har en liten bebis... jag fattar inte vad det är för spännande saker de har med sig.. Personligen har jag det jag behöver i skötväskan och bara den är med, så är i stort sett allt med om jag inte ska ha babysittern eller liknande med mig...  Kan förstå om man har flera barn och om man ska sova borta och liknande.. Men jag hör detta ifrån mammor på yogan... och de har bara en bebis med sig.. Precis som jag...

Jaja... Ha en härlig helg allesammans!

Världens finaste sambo

Idag har jag varit på utbildning, sista kurstillfället. Föreläsaren var otroligt bra och kursen höll mycket hög kvalité..Är glad att jag tog tillfället att gå den trots att mammahjärtat kände att det hellre ville vara hemma... =)

Jag är överhuvudtaget nöjd med det mesta just nu.. Idag hade jag namnsdag, och Ken som glömde våran femårsdag (och aldrig har fått glömma att han glömde den) hade tagit nya tag och överraskade mig med blommor.. Så fint!

Köksbordet är på plats och nu saknas bara stolarna, ska bli roligt att få fixa klart i köket.. Fixa några nya gardiner och en lampa och lite piff...

Selma är så otroligt söt och så otroligt snäll... Det är en glad liten unge det där, hon kan få mitt hjärta att smälta när hon fyrar av ett av sina underbara små leenden.. Eller när hon pratar med en och ser ut som om man borde förstå vad hon säger, hon höjer på ögonbrynen så sött.

Att få barn är verkligen (vill understryka verkligen) det mest underbara man kan vara med om... ( I varje fall för mig, ska ju inte säga att det är så för alla...) Och faktiskt tycker jag att det är hundra ggr lättare än vad jag trodde det skulle vara och mycket mycket roligare ( Påminn mig inte om det här när Selma är i värsta trotsåldern...)

Är så glad över min lilla tös...

Imorgon är det mammagrupp, någon barnhälsopsykolog som skulle prata tror jag.. Blir säkert bra..  Sedan måste jag ringa massa tråkiga samtal och försöka röja upp här hemma...

Den här veckan är det fullt upp varje dag, både roligt och lite jobbigt då jag är sjukligt trött just nu.. Råkade nämligen gå upp en timme för tidigt imorse... Underbart och när jag väl märkte det kändes det för sent att gå och lägga sig igen.. Hade ammat lillan vid 4 och gått och lagt mig igen.. Vaknade vids 04:40 och tänkte att jag skulle skynda mig upp då jag ställt klockan på tio i (sex) och inte ville väcka de andra.. Smög ner och började göra mig i ordning och sminka mig och så.. Slog mig sedan att jag glömt stänga av larmet och tyckte det var konstigt att det inte hade ringt.. Upptäckte då att istället för (som jag trodde) att klockan var närmare sex så var hon närmare fem... Så frukosten käkades i lugn och ro framför ett program om stridspiloter.. ( Ja, vad ska jag säga, morgontv-utbudet är starkt begränsat...)

Nu ska jag titta runt lite sen ska jag lägga mig hos de andra sötnosarna..

Selma sover i egen säng fr.o.m i förrgår och det går hur bra som helst.. Är nöjd med vår spjälsäng.. Ett riktigt kap...

Jaja.. Sov gott (på förhand)

(många paranteser i detta inlägg...)


Lillan koncentrerar sig....

Vi tränar hårt för tillfället.. Hon har rullat från mage till rygg en gång, men thats it.. så nu väntar vi på fortsättningen... (to be continued..
)
 
Nya köksbordet.. Fint utsmyckat med en klappstol från IKEA.... =)


Min höstplantering...


Nya sängen.. Hon ser så oerhört liten ut när hon sover i den...


Ja, man kan ju inte säga att hon inte är glad när hon tränar i varje fall.. Ngt att ta efter kanske..=)
Mina fina blommor....=)

Nej.. Nu ska jag Sova.. God natt!


Föräldragrupp och höstplantering

Idag var det mammagrupp (eller föräldragrupp som det heter, men det är inga pappor med..) så mammagrupp blir det helt enkelt...

Efter det vägde jag Selma och hon har inte gått upp ngt vilket leder till att jag får lite halvpanik, men jag skulle väga henne nästa onsdag och då hoppas jag att det i varje fall har vänt uppåt igen... Hon sprattlar ju runt så mycket nu så jag kan tänka mig att hon förbränner som en elitidrottare...

När vi kom hem därifrån så gjorde jag en liten hösplantering utanför dörren.. Höll på att flytta omkring den kollosala krukan som vägde otroligt mycket, trodde min rygg skulle gå sönder.. Nu står den där den står och jag vet inte om jag är så jättenöjd... Men men... 

Selma pratar otroligt mycket nu.. Det är action hela tiden.. Hon har också börjat "sjunga" med då hennes babygym spelar, riktigt sött, hon försöker hänga med och låta likadant...

Idag då vi kom hem så la vi ut lekmattan och läste böcker och "pratade", ngt som var otroligt uppskattat från lilla madame...

Ikväll är det tjejmiddag hos Elin, det blir vi (jag och Selma), katta, tina och Elin. Ska bli riktigt trevligt och känner jag Elin rätt så blir det nog väldigt gott också... =)

Imorgon ska det nya köksbordet hämtas hem.. Hoppas jag kan övertala Ken att stanna på IKEA också för jag skulle vilja ha en ryamatta under.. Inte det mest praktiska, jag vet, men mjukt och skönt och hemtrevligt...  sen på kvällen så är det födelsedagsfest hos Elin, så då ska vi dit och äta middag (Igen för min del..)  Blir nog inte så jättesent då de andra ska festa och gå ut.. Selman skulle nog behöva komma hem och få sova i skaplig tid för det blev så sent igår...

Nej undrar om jag ska ta en liten powernap, Selma tvärslocknade i vaggan här...

Ha en trevlig helg allesammans!

Avslutar med en bild... 



från en inredningsaffär i Örsundsbro... Riktigt fina saker och hade jag shabby stilen skulle jag köpa halva affären...