dopdag

Idag har vi varit på dop... Jag vill inte ha ngt dop själv, känns så skumt det där med att prata om att jesus och gud tar emot och ska skydda en mot allt ont..o.s.v.  Jag är visserligen konfirmerad, men som jag minns det gjorde man det för att det var roligt att få åka på läger och sova borta m.m

Men men. Idag döptes i varje fall Linnea och vi var där. Det var trevligt att träffas och prata med lite folk.

Igår så målade jag och Ken tak tillsammans och sedan var vi iväg till Ida och Fredrik och spelade lite kort. Jag hade en riktig oturskväll och så dåligt som det gick igår har det nog aldrig gått.. Vi kom nog inte i säng förrän halv fyra så idag är det lugnt.. Har planer på en mycket tidig kväll...=) 

Imorgon så fyller Anna år så då ska vi dit och gratta henne på kvällen, på dagen ska jag och ken först ta en gemensam promenad hem till mina föräldrar, de är på båtmässa så vi ska hämta deras lilla vovve och ta med honom hem till oss tänkte jag... 

Tina pratade även om att hon skulle komma hit en sväng, men jag har inte hört ngt mer så det har jag inte planerat efter... återstår att se... 

Nej nu ska jag titta runt lite.  Ha en skön helg!
 

Underbara försäkringskassan

Haleleluja vad bra den fungerar.. Ringde dem idag för att extrakolla att min utbetalning verkligen kommer imorgon, då jag tänkte att man säkert borde ha fått någon sorts brev ang detta och vilken summa jag ska förbereda mig att leva på.. Men icke, fanns ingen sån utbetalning registrerad, de skulle återkomma till mig idag eller senast imorgon, jag har fortfarande inte hört ngt så imorgon måste de ringa...  Hur har de tänkt att man ska klara sig utan pengar?? Sen frågar hon även om jag har ansökt om det.... Jag ringde dem senast i början på februari och jooodå... Jag skulle inte behöva bry mig alls utan pengarna skulle ramla in då min lön brukade komma.... tjena.

Sen har de även sänkt min årsinkomst med 15 000 kanske inte världens största summa, men jag ska vidarebefodra mitt mail som jag fick från mitt lönekontor så får vi se om de ändrar det.  Att inte saker bara kan fungera... Och varför fungerar försäkringskassan fortfarande mycket i pappersform..??  Visst att det ska finnas det alternativet också för de som inte förstår sig på internet och så vidare... Inte för att jag kan förstå hur man kan förstå försäkringskassan men inte internet... men men.. I varje fall när de skickar ut blanketter och så som ska fyllas i och vara inne inom ett visst datum och så. Jag skulle heller få ett miljövänligt mail och sedan gå ut på deras hemsida fylla i blanketten och skicka in den därigenom.. Slippa frimärken och brev och att åka till chefen varpå hon sedan lär åka till en postlåda osv.   Klimatsmart som Lina skulle säga.. =)

Har just tittat klart på vägen hem... serien om knutby.. Jag tycker att de borde förbjuda hela skiten faktiskt.. När man hör hur de predikar och vad de predikar om, rena självmordssekten ju.  Och om deras underbara världslag skulle fungera så skulle jag och de flesta andra människor med mig redan vara döda eller rullstolsbundna då vi levt i synd...  Nej, visst får människor tro, men vad man kan tillåtas att pracka på andra människor borde vara starkt begränsat eftersom många i den "församlingen" uppenbarligen var/är hjärntvättade...

Mamma har varit här och slipat idag, jag har varit iväg och gått med grannens hund samt börjat att riva den underbara heltäckningsmattan i källartrappen.. Sitter som berg det där klistret som är under..  Sen var det dags för yoga, var underbart som vanligt... vill fortsätta yoga jämt... Skönt att röra på kroppen.

Här ska ni få lite härliga uppdateringar på vårt (mitt och mammas) nya projekt här hemma...


Här är den underbara trappen.. Dock före slipningen, man riktigt ser hur gul och ful ekparketten är tycker jag...  Den ska bli mörkbrun och det gråa runt omkring ska bli vitt, så småningom vill jag även ha ledbelysning i trappen..


Här är trappan sedd nerifrån...


Nej nu ska den här trötta lilla tjockisen ( nu betydligt tjockare än på bilden....=) ta och skicka ett mail till försäkringskassan... I bakgrunden ser ni förresten mitt nya kök... =)

Trevlig kväll!

Jättesvårt... jag började med J...

Jag har blivit utmanad av Sara:

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera (ctrl+c) detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (men du får skriva ditt eget namn på fråga 1)!

Lycka till!

1. Vad heter du?:  Jenny
2. Ett ord på fyra bokstäver: jakt
3. Flicknamn:  Josefine
4. Pojknamn:  Jan
5. Yrke:  jultomte
6. Färg: Jade (en av marykays makeup färger...=)
7. Klädesplagg: jeans
8. Mat: jordärtskockssoppa
9. Sak i badrummet:  jättestor handduk
10. Plats/stad: Johannesburg
11. En orsak att vara sen: jobbigt att gå upp...
12. Något man skriker: Ja!!
13. Film: Jag älskar livet
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Janice joplin
16. Djur: järv
17. Gatunamn: järnvägsgatan
18. Bil: Jaguar
19. Sång:  JAg drömmer om en jul hemma...

Shit var ju riktigt svårt ju...  Jag utmanar Lina och Marit... =)

Idag ska jag ut och gå med grannens hund, gjorde det även igår, riktigt söt vovve det där och våra hundar går så bra ihop så de leker och tröttar ut sig själva, mycket praktiskt... Sen ska jag in till Heby och lämna tillbaka en film vi lånade igår samt hämta ut mina glasögon..

Sen kommer min underbara mamma hit och ska hjälpa mig att slipa, vi har börjat med ett nytt litet projekt hemma vilket är trappan och själva trapphallen...  Så igår slipade jag hela trappen och kände mig sjukt duktig... Mamma hjälpte oss att tapetsera sista snutten i köket så nu kan vi sätta upp det sista skåpet där.. ÄNTLIGEN!!! =)

Idag ska jag börja dra bort heltäckningstrappan i vår källartrapp medan min stackars modiga mamma ska få stå på en stege i trappen och slipa...  Ibland är det riktigt praktiskt att vara gravid..=)

Ikväll ska jag och Ken försöka få dit de sista skåpen och imorgon har jag gjort en tre listor lång inhandlingsplan... Ken såg riktigt motiverad ut då han såg den..=)

Men nu ska jag ta och äte lite frukost... Sent jag vet. Jag tog sovmorgon idag. =)

Ha en bra dag!


Helg.... Som kan sammanfattas med ordet trevlig...

Vad skönt det har varit med helg (säger jag som inte jobbar längre..=)

I torsdags var Fredrik och Ida hit och vi spelade kort och åt middag... Riktigt trevligt.. I Fredags var det födelsedagsfika hos Linda så då var jag där och pratade massa strunt och åt massor av cocosbollar... Trevligt det också...

I lördags var jag, ken, mamma och pappa och åt middag och tittade på Joe Labero, Var riktigt riktigt trevligt... 
Idag så har jag och Ken först varit hem till Anna och Jörgen och fikat och sedan varit in till Uppsala och handlat upp de sista av våra pengar... som jag verkligen ansträngt mig för att spara ihop... Dock var det bara välbehövliga grejer. Vi köpte bl.a. spottar till köket som Ken har installerat nu på kvällen.. Ska bara skriva klart det här så ska jag ner och kolla hur det ser ut...  Kvällen nu blir lugn... Vi tänkte titta på "på smällen" och fika lite... 

Passade på att lämna tillbaka blandaren inne på Noblessa idag också... Så nu behöver jag inte ha någon mer kontakt med dem... förhoppningsvis..

Har även hunnit med att spela lite ukulele idag, ett riktigt roligt litet instrument det där...

Ska väl gå ner och titta på köket  nu.. Ken har frågat en sisådär 4-5 ggr om jag inte är på gång än... 

Ha en trevlig söndagskväll... 

 

 

Mitt bidrag till världen...


Haha.. Jag blev utmanad av Sara att ta fram den 6 bilden ur min 6 mapp i mina bilder.. Och här är den... Nu känner jag mig som en väldigt spännande människa... =)

Gå in i mappen mina bilder.

Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i mappen.

Visa bilden i bloggen och skriv sedan något om den.

Utmana 6 st andra.

Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade

Jag vet att Du Lina redan gjort denna, samt utmanat mig... Här är ditt svar förresten.... =) Spännande va,,,,

Jag utmanar

Marit Och Sanna


Trevlig kväll!!

hänt i veckan.... =)

Melodifestivalen... Vad uttjatat det är.... Men om jag struntar i att titta nu och bara på det stora finalen sen kanske det känns som förut...

Alla hjärtans dag... Jag gillar alla hjärtans dag, självklart ska man visa varandra kärlek övriga dagar också, men att ha en dag speciellt tillägnad just till det tycker jag inte är helt fel... Det är ju också ingen som kommit på det här i dagarna utan är hur gammalt som helst.... Och det behöver ju faktiskt inte handla om att konsumera..  Vår alla hjärtans dag blev dock inte som planerat... Planen var att gå på restaurang och bio vilket vi gjort övriga år... Det har blivit en tradition... Dock var Ken förkyld och inte speciellt sugen att sitta och hosta sönder en biofilm. Hans lösning var istället att laga en romantisk middag (bestående av stuvade makaroner och köttbullar) samt hyra en film och titta på hemma... =)

Jag vaknade inatt av ett kraftigt slagsmål innifrån.. Att en liten bebis kan sparka så hårt... Hur ska det bli när den blir större.... ?

Idag är det PRO varning på mig. Jag ska till Ica, biblioteket och optikern... Det är det enda jag har planerat idag och sen eventuellt en långpromenad med Jenny också...  Sen ikväll ska jag göra egna pannbiffar med potatis, lingonsylt och brunsås... 

Nej nu ska jag ta och göra mig en liten smoothie, det har nästan blivit dagens måste det...

Ha en härlig måndag!


Har jag visat min söta katt...  Här ligger han på skrivbordet och sover hängandes ner över elementet... sött va?


Lite bilder från sovrumrenoveringen.. Detta är min sida av sängen...


Ett väggord som jag skrev över sängen....

jaja... Tjillevippen...

Monday Monday

Gårdagen var lugn, höll på och städade och plockade i mitt kök mest hela dagen.. Svårt att bestämma vart man ska ha allt. Hade ju självklart en bra plan i början, men det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig eftersom vi var tvugna att flytta lite skåp och så... Men men.. Tror det blir bra till slut ändå... Igår var mamma och pappa över och åt lite middag... Älskar min nya spis, blir varm på någon microsekund... Helt underbar... 

Ska nog fortsätta att plocka och greja lite idag, men tänkte jag skulle gå en riktig långpromenad med Xerox först... Riktigt fint väder idag... Hur mycket snö som helst och klarblå himmel och sol...  Förresten är det en sak som jag tycker alla bara borde acceptera och det är att det är ingen som helst idé att gnälla på vädret, det kommer ju inte ändra sig för det... Det enda som händer är att du blir lite mer negativ som person...

Ngt som jag tycker är helt typiskt svenskarna är att varje sommar först gnälla på att det inte är sol.. regnar och är mulet och så vidare och sen när det väl blir varmt så gnäller de för att det är så varmt och när sommaren är slut så gnäller de för att det ju bara var fint i ca 2 veckor och under de två veckorna så gnällde de i minst 1 vecka.... Likaså de man möter utomlands som gnäller på värmen.... Vad gör de där?

Själv älskar jag värmen men tycker inte riktigt lika mycket om kylan.... men jag har hört någongång att är det en riktigt bra kall vinter så blir det en riktigt bra varm sommar så det är bara att hålla tummarna... =)

Här ska ni få en liten bilduppdatering....



Här är mitt lilla hjärtegryn som ser ut att vara gravid precis som jag... =) 


 
Här är huvudet, men näsan längst upp....

  
Ken och Xerox på julafton


Jag och Jonas på det årliga julbordet...

Andreas och Elin var också där...


Jonas, mimmi och Jag... (behöver jag påpeka att detta är lite senare på kvällen och jag är den
enda som lagligt får köra bil.?? =)

Nej om jag skulle ta mig den där långpromenaden då kanske....

--

You´ll be in my heart

Fick ett mess att jag hade ett paket att hämta på OK i sala med kod och så...

Vet du vad du har beställt...?
Ehm.. nej faktiskt inte... scanCo står det att det är från... 

Kände mig som världens shopoholic som beställde grejer på löpande band (inte så långt bort från sanningen ibland...)

Men gissa vad det var som kommit? Det var ju min blandare... Shit vad det kan gå fort när de vill... Pappa ringde i Torsdags och i Fredags fanns den att hämta... Ett dygn behövde man bara vänta.. Spännande sånt där...

Var in och köpte hundmat idag och köpte en påse av den billigare sorten.. Nu håller jag tummarna för att Xerox tycker den här är precis lika god.. och att han mår lika bra på den..

Har ni förresten tänkt på vilket otroligt vacker text you´ll be in my heart med phil collins har? Kanske är det jag och mina gravidhormoner men det måste vara världens finaste barnsång.. För er som inte sjungit den här 50 ggr den här veckan och kan den i huvudet tänkte jag faktiskt klistra in texten...

Come stop your crying

It will be alright

Just take my hand

Hold it tight



I will protect you

From all around you

I will be here

Don't you cry



For one so small

You seem so strong
My arms will hold you
Keep you safe and warm



This bond between us

Can't be broken

I will be here

Don't you cry



'Cause you'll be in my heart

Yes, you'll be in my heart

From this day on

Now and forever more



You'll be in my heart

No matter what they say

You'll be here in my heart

Always


Fint va? Den sjunger jag till min lilla bebis....  Har förresten hittat min telefonsladd så jag ska lägga ut lite bilder här så ni får se.. Ska även göra Linas utmaning...  Imorgon kanske...

Ha en trevlig lördagkväll!!

Harmoni

Åter harmonisk igen.. Trött på att vara trött och grinfärdig vilket jag var i två dagar här... helt klart noblessas fel...  Hade sån huvudvärk igår så att jag bara låg i soffan och tyckte synd om mig själv. Inte så konstigt kanske, min kropp måste vara helt slut av dessa känslostormar som jag haft i två dagar.... =)

Idag har jag lunchat med Sara, var trevligt, inte så ofta man hinner träffas nu för tiden och med tanke på hennes otroligt aktiva schema så kommer jag väl träffa henne nästa gång i april kanske... =) 

Igår var det gravidyoga igen.. Jag gillar verkligen att åka dit.. Åtta st härligt gravida deltagare är vi...  Jag ska helt klart fortsätta fem ggr till. 

Imorgon är vi bjudna på middag och kortspel hemma hos Ida och Fredrik och söndagen är ganska lugn.. vad jag vet i varje fall. Eventuellt bio på kvällen men det är inte hundra bestämt...
 
Nej om jag skulle koppla ner härifrån och göra det jag egentligen skulle göra då kanske... Är så duktig på att skjuta upp saker...

Tack pappa!

Här är svaret jag fick på mitt mail...

Hej Jenny,


En bra idé med mail - vi vill självklart inte att du kör i onödan hit.


Vi kollade dina papper och rätt det ska vara en Blanco Linus S-F (514023) -

och denne har utlevererads till er med originalleveransen. Vart lager kollade

detta flera gånger.


Bedömningen i detta fallet är tyvärr att ni inte har uppfyllt er plikt som kund att

kontrollerar ert leverans. Sen har tiden för reklamation på leverans redan utgått.


Jag lämnar detta till servicen ändå för att se vad vi gör i ert fall.


Självklart behöver jag blandaren du fick igår också tillbaka in i butiken.


Ha en trevlig dag



Ringde till pappa och förklarade läget.. så irriterad och så trött... och som ett brev på posten började jag gråta igen.. såklart.
Pappa blev riktigt irriterad och tog numret till Huvudkontoret och ringde dit och ville prata med VDn, honom fick han dock inte tag på utan han fick prata med någon reklamationschef eller liknande.. Hon ringde upp mig efter att ha pratat med min pappa och sa att självklart skulle jag få en ny blandare, det var en ny beställd. Detta hade dock inget med att göra att min pappa hade ringt utan så skulle det ha varit i varje fall.... (eller hur,  tänkte jag...)  Bara att läsa mailet över så ser man ju hur mycket rätt uppsalakvinnan tycker att jag har...

Men nu är detta förhoppningsvis löst och jag kan sluta lägga energi på detta....  Tur att jag har en snäll men bestämd pappa. Dock lite arg på att de inte kunde lyssna på mig på samma sätt....  Pappa erbjöd sig även att åka in med den där blandaren till Uppsala vilket känns sjukligt skönt, för jag tänker aldrig i mitt liv gå in där igen...

Vad skulle man göra utan sina kära föräldrar... ?


Hur svårt kan det va?

Och nej jag syftar inte på Linda Bengtzings härliga slagdänga...  Jag håller på och tjafsar med Noblessa om en köksblandare som vi skulle fått levererad tillsammans med köket, men som av någon konstig anledning inte fanns med...  Hade lite samtal fram och tillbaka med noblessa med en kille som verkade lugn och trevlig, tills för några dagar sen då det ringer upp en otroligt otrevlig kvinna med kraftig brytning. Och hon började ifrågasätta allt, saker som jag inte alls förstår vad de har att göra med... Först varifrån vi har tagit vatten när vi inte haft någon kran och sedan varför vi lånat en kran....

Hur som helst. Jag ber att få ringa upp. Kontaktar en konsumentombudsman som sa att jag har rätten på min sida (vilket den här kvinnan mycket otrevligt hävdade att jag inte hade.... Hon sa också att hon tyckte jag lät otrevlig.. eller sa och sa.. Hon skrek det i örat på mig... )

I varje fall. Samtalen går fram och tillbaka och till slut ringer kvinnan och säger att de hittat min blandare.. Perfekt tänkte jag som slutat att tro att det ens var möjligt... Hon frågar hur vi lättast kan få den till mig och jag erbjuder mig att åka 5 mil dit och 5 mil hem för att hämta den. Kommer dit och får skriva på ett papper att jag hämtat den.. Känner mig ganska nöjd för jag trodde detta var mission impossible jag tagit mig an...  Och hur otrevlig kvinnan än varit så tänker jag att hon måste vara duktig på det hon gör då hon dessutom är chef och är sådär otroligt otrevlig och får behålla jobbet...  I varje fall så var det ju hon som ringt mig och sagt att de var rätt blandare och hon tyckte att jag skulle komma och hälsa på henne då jag var där för att hämta den... (lite dåligt samvete för att jag hade rätt tänker jag... )

Då jag är där och ska gå fram och hälsa på henne går jag fram och säger " Hej, ursäkta det är jag som är Jenny..."
"Ser du inte att jag är upptagen! du får vänta...." Väser kvinnan bitchigt fram... "Jag skulle hämta blandaren"
"Vänta"

Så sjukt otrevlig och nej jag såg inte att hon var upptagen, hade hon stått och pratat med någon hade det varit en sak, men hon satt och tittade i papper...

I vilket fall som helst.. Då jag kom hem och öppnade min kartong så är det ju fel blandare... Känner att jag nästan inte orkar bry mig mer...  Tar upp telefonen och ringer min nya härliga bekantskap. Säger att kodnr är fel och att jag inte beställt den här blandaren för att blandaren som jag har beställt har ett duschmunstycke... Det har den inte skriker hon tillbaka...  Sen säger hon att jag får komma in till kontoret och ge dem min leveranskopia... (kopia som sagt, allt jag har är ju kopior av deras papper, säger sen att jag ska ta en bild av den lånade kranen som sitter idag... )

Var ut och kollade på internet idag och kranen jag ska ha kostar 4000 kr mer än den de skickade med... En slump?.... Knappast... Min är dessutom fyrkantig i formen, de har skickat med en rund.. Jag blir så trött. Då jag inte kände för att sitta och åka så skickade jag ett mail idag.... Här har ni en kopia på det..


Hej!
 
Tänkte att jag skickar ett mail istället för att sitta och åka. Ni har ju kopior av alla papper jag har. Och ett byte av detta slag ska ju ske utan kostnad för kunden och jag har över tio mil tur och retur till er.
 
Jag har beställt Blanco Linus S-F krom kod: 514023 och den ser ut såhär.


Photo
 
Vill ni ha en bild på min lånade kran så kan ni väl skicka ett mobilnr så tar jag en bild och mms:ar den.
 
MVH/Jenny Olsson


Får se hur detta utvecklar sig.. Har inte kunnat sova inatt för jag har varit så förbannad och tänkt ut alla elaka saker som jag ville skriva i mailet... (vilka jag dock utelämnade för så gör man inte...)  Kände bara att jag måste skriva av mig någonstans.. Så ni får ursäkta för ett av bloggvärldens tråkigaste inlägg...

Ken tittar på mig och ler... Gumman... när du inte orkar mer tar jag över så ska du se att jag löser det där...

Om jag inte redan hade gråtit hade jag nog börjat (som sagt jag börjar gråta när jag är förbannad... som regel i varje fall..) Och dessa jävla hormoner hjälper ju knappast till...  Men Ken börjar prata om insändare i tidningen och att föra ett jävla liv framför andra kunder i affären och andra mycket socialt försvarbara taktiker...  Men som sagt.. Det får vara plan B. jag tänker försöka lösa detta civiliserat, i varje fall från min sida...

Och jo, Ken vet precis vad man ska säga för att trösta en trött och förbannad liten hormoniell fritidsforskare..... =)

The truth is out there

Okej, Blev utmanad av Sara (www.zazzan.blogg.se)

Regler:

1. Länka till den som har taggat dig
2. Berätta sju sanningar om dig själv
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, sà att de vet om utmaningen


1. Är otroligt långsint trots att jag inte vill vara det... 
 
2. Då jag blir arg slutar det ofta med att jag gråter.. vilket är ungefär det sämsta som kan hända, då jag inte är ledsen utan asförbannad, och hur mycket respekt inger man när man snorbölar....ingen... =)

3.  Jag är både envis och otålig vilket inte borde gå ihop... Just nu drabbas Noblessa av dessa underbara personlighetsdrag...

4. Gömmer undan godispåsar i bokhyllan hemma för där vet jag att Ken aldrig letar... .=)

5. Har otroligt svårt att följa hastighetsbegränsningarna då jag kör bil... Inte så att jag kör mycket för fort... Men lite ibland kanske... =)

6. Har en matlust utan dess like och äter som tre långtradarchaffisar tillsammans... =) Nej det kanske var att ta i... Men som två i varje fall...

7. Älskar djur och skulle kunna skaffa mig ett helt zoo... fast jag har lovat mig själv att det är stopp nu, man ska ha tid också...

Hmm... De flesta av mina vänner bloggar inte så min utmaningslista blir kort...

Marit och Lina... Anse er utmanade... =)